Akoestisch comfort


Akoestisch comfort
03-03-2016 11:20

Meer akoestisch comfort is een vereiste die vandaag steeds vaker in de aanbestedingsfase voorkomt. Denk hierbij aan scholen, de zorgsector, werkomgevingen of commerciële ruimtes. Producenten spelen daarop in met innovatieve oplossingen. Zo biedt Itec Contract Floors de Optimise 50/70 aan, een vloer die tot 19dB impactgeluid kan verminderen.Het geluid van voetstappen, schuivende stoelen en vallende voorwerpen zorgt voor geluidsgolven door de vloer, zelfs door meerdere ruimtes. Een goede akoestische vloerbedekking werpt een buffer op tussen dit soort ‘impactgeluid’ en de massieve ondervloer, die meestal van beton is.

Itec Contract Floors heeft de functionele eigenschappen van haar vinyvloeren de laatste jaren sterk verbeterd. Onder meer met het oog op meer veiligheid (isafe) en hygiëne (antibacteriële werking Sanitec), en ook akoestisch comfort. De juiste dikte van de vloer speelt hier een grote rol, want die moet worden afgestemd op de dikte van de betonvloer. "Dankzij de hoge dichtheid en superieure isolatie beperkt de nieuwe Optimise 50/70 akoestische vloer het impactgeluid met een indrukwekkende 19dB", aldus een woordvoerder van Itec.

De Optimise 50/70 heeft een slijtlaag van respectievelijk 0,50 en 0,70 millimeter, heeft een breedte van 2 meter op rol en werd speciaal ontwikkeld voor ‘heavy duty’ omgevingen. En dat niet alleen op functioneel-technisch gebied. Resultaat is een vloer met een glad oppervlak dat prettig loopt en verkrijgbaar is in tal van dessins om voor elke gewenste sfeer of uitstraling de juiste keuze te kunnen maken.

IVC Group, opgericht in 1997, is een wereldwijd opererende producent van vinylvloeren. Met vijftienhonderd medewerkers in zes productie-units in België, Luxemburg en de Verenigde Staten, ontwikkelt en produceert IVC Group jaarlijks ruim 100 miljoen vierkante meter vinylvloeren.

De productportfolio bestaat uit vier merken: Leoline (residentiële vinylvloeren op rol), Flexitec (residentiële vinylvloeren op rol Noord-Amerika), Itec (projectvinylvloeren op rol) en Moduleo (hoogwaardige modulaire vinylvloeren voor project- en residentieel gebruik).

Sinds 2015 maakt IVC Group deel uit van het Amerikaanse beursgenoteerde Mohawk Industries Inc.

www.ivcgroup.com
Deel op Social Media

 

  

<< March 2016 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >