Forbo-vloer nu ftalaan-vrij


Forbo-vloer nu ftalaan-vrij
24-02-2016 8:30

Forbo Flooring maakt zijn Flotex-collecties voortaan ftalaatvrij. De weekmaker, die mogelijk schadelijk zou kunnen zijn voor de gezondheid van met name kinderen, is vervangen door een variant met een gezond profiel.

Eerder verwijderde Forbo ftalaat al uit haar vinylcollecties zoals Allura, Novilon pvc-stroken, Colorex en Sarlon. "Forbo versterkt hiermee zijn nummer één positie op de wereldmarkt als het gaat om gezonde vloeren", zegt de woordvoerder. "Waar Forbo de weekmaker heeft afgezworen, gebruiken veel concurrenten haar nog steeds"

"Flotex is een ijzersterke, high-tech vloerbedekking die oogt als tapijt en warm en comfortabel aanvoelt, maar zonder de (onhygiënische) nadelen van een zachte vloer. Zoals een honingbij pollen verzamelt met haar harige pootjes, vangt Flotex met haar 80 miljoen vezels per vierkante meter fijnstof, huisstofmijt en allergenen die vervolgens eenvoudig opgezogen kunnen worden. Daarnaast kan de vloer eenvoudig en grondig nat gereinigd worden. Bovendien kent de veerkrachtige, duurzame vloer - meer dan 67 procent gerecycled materiaal nu, maar dit aandeel groeit bijna elke week - superieure antislip-eigenschappen en akoestische kwaliteiten.

www.forbo.com


Deel op Social Media 

<< February 2016 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >