Interface breidt 'biobased' assortiment uit


Interface breidt 'biobased' assortiment uit
27-07-2015 9:10

Interface heeft naar eigen zeggen de eerste biobased backing voor tapijttegels ontwikkeld die voldoet aan Europese prestatie- en kwaliteitsnormen, zoals lage VOC en een hoogdimensionale stabiliteit.

Het bedrijf maakte dit bekend na succesvolle proeven met de biologische compound, die Interface in Nederland heeft ontwikkeld en een recente investering van 4,5 miljoen euro voor een flexibele nieuwe installatie voor de fabriek in Scherpenzeel. Binnen de investering heeft Interface ook een speciaal research- en developmentteam gevormd voor de ontwikkeling van de compound. Interface verwacht de biobased backing binnen 18 maanden in productie te kunnen nemen en uit te rollen binnen het productassortiment voor EMEA.

De strategie van het bedrijf is erop gericht om een voortrekkersrol te spelen binnen de circulaire economie. Het wil daarbij niet alleen inzetten op één gerecyclede of biobased grondstof, maar komen tot een flexibel productieproces met een brede input en output van gerecyclede en biobased materialen.

Daarnaast gaat Interface samen met Universal Fibres over tot het in toenemende mate vervangen van nieuwe nylon door biobased nylon. In 2011 ontwikkelde Interface zijn eerste tapijttegel met biobased nylon en sindsdien heeft het bedrijf flink geïnvesteerd in het vergroten van zijn productiecapaciteit voor biobased materialen.

Interface heeft twee jaar geleden een pilot gedaan met biobased formaldehydevrije glasvezel en heeft daarvan al twee miljoen vierkante meter verkocht in EMEA. Het bedrijf wil nu deze nieuwe glasvezel doorvoeren in zijn gehele Europese portfolio.

De nieuwe ontwikkelingen op het gebied van biobased materialen zijn een belangrijke stap voor Interface. De missie van het bedrijf is om in 2020 niet meer afhankelijk te zijn van olie. "Uit de EcoMetrics-meting van 2015 blijkt dat 50 procent van de grondstoffen die door Interface wereldwijd worden gebruikt, ofwel gerecycled is ofwel bestaat uit biomassa." Het doel van het bedrijf is om in 2020 dit cijfer op 100 procent te krijgen. De recente innovaties op het gebied van biobased materialen zijn een belangrijke stap in het verwezenlijken van die ambitie.

www.interfaceflor.nl

Deel op Social Media 

<< July 2015 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >