Ecophon 'nu helemaal groen'


Ecophon 'nu helemaal groen'
01-04-2015 9:16

Ecophon, leverancier van akoestische plafonds, heeft weer een stap gemaakt in zijn duurzaamheidsambities. "Alle plafond- en wandpanelen van Ecophon zijn nu volledig duurzaam", meldt een woordvoerder.

Nieuwe derde-generatie glaswol van minstens 70 procent hergebruikte flessen en nieuw 100 procent plantaardig bindmiddel maken de Ecophon-producten duurzaam ‘van begin tot eind’. Ecophon heeft daardoor een van laagste CO2-footprints in de branche. Zo gaan design, uitstekende geluidsabsorptie én vooruitstrevende duurzaamheid hand in hand.

"Ons doel is om het welzijn van mensen te verbeteren op alle plekken waar zij werken en communiceren. Dit doen wij door het ontwikkelen en aanbieden van innovatieve akoestische oplossingen. Tegelijk willen we dat onze producten duurzaam zijn. Want ook dát is van belang voor de leefomgeving van mensen. Met onze duurzame evolutie zijn we de groeiende vraag vanuit ontwerper en eindgebruiker een stap voor", zegt Joeri Decae, Business Unit Manager Nederland van Ecophon.

De panelen bestaan uit nieuwe derde generatie-glaswol. "Die is gemaakt van meer dan 70 procent gerecycled glas en 100 procent plantaardig bindmiddel. De glaswol is daarmee duurzamer en de akoestische prestaties zijn zelfs nóg beter. De glaswol is ’fossiel-vrij’: dat bespaart 24.000 vaten ruwe olie per jaar die anders als grondstof voor het bindmiddel had gediend. Dit is ook goed voor het binnenklimaat omdat er nu geen formaldehyde aan de panelen wordt toegevoegd. Met daarnaast ook nog veilige verf op waterbasis en geen overbodige antimicrobiële chemicaliën, werkt Ecophon samen met haar klanten aan een steeds schonere wereld."

Van één glazen fles maakt Ecophon anderhalf paneel. Aan het eind van hun lange levensduur kunnen de panelen zelf ook gerecycled worden. Daarnaast recyclet Ecophon al het productie- en metaalafval. "Alle verpakkingen zijn voor 100 procent van hergebruikt materiaal. De energie die voor productie nodig is, is nu al 70 procent groen en het streven is 100 procent. Door het lichte gewicht van de producten, heeft Ecophon een van de laagste CO2-transportemissies per vierkante meter paneel."

"Het is belangrijk dat onze producten als geheel voldoen aan de eisen en regelgeving. Pas dan zijn het échte oplossingen. Dus besloten we om elk Ecophon-product duurzaam te maken in plaats van de lancering van één groene productlijn. Daarbij leggen we de lat voor onszelf flink hoog. We scoren nu al in de hoogste klasse als het gaat om eisen voor formaldehyde, voor de Franse VOC (vluchtige stoffen) én voor de Californische Emissie Richtlijnen" , licht Joeri Decae toe.

Ecophon laat zijn duurzame inspanningen onafhankelijk controleren met EPD’s (Environmental Product Declarations) op basis van EN15804 en ISO 14025. De EPD toont voor de totale levenscyclus van een product wat het milieueffect is als het gaat om de productie, het transport, de installatie, het gebruik én het verwijderen.

www.ecophon.nl

Deel op Social Media 

<< April 2015 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >