Nieuwe Marmoleum-collectie Forbo


Nieuwe Marmoleum-collectie Forbo
20-03-2015 9:20

Forbo Flooring introduceert deze maand met Marmoleum Modular een gloednieuwe collectie die uitnodigt tot spelen en het maken van eigen vloerontwerpen.

"Met zes tegelformaten van XL tot klein, 61 kleuren en vier basisdessins is werkelijk alles mogelijk wat u als klant, ontwerper of architect maar wilt", aldus een woordvoerder. "Van heel subtiel tot heel uitbundig en van modern tot klassiek. Forbo biedt hiermee een Marmoleum-vloer die het enigszins institutionele imago van linoleum voorgoed naar de geschiedenisboeken verwijst. Marmoleum Modular laat zich verder voorstaan op hele gunstige levensduurkosten en duurzaamheid."

De nieuwe collectie kent met Shade, Colour, Marble en Lines vier basisdessins. Shade is een verzameling van warme en koele betonkleuren, en zwarten en witten. Voor Shade hebben de Forbo-designers gekeken naar natuursteen om het tone-in-tone effect, waarbij je kleurgradaties hebt binnen een vloer, te kopiëren. "Daarvoor zijn vier tegels ontworpen - van licht naar donker - van koele grijzen die qua kleur dicht bij elkaar liggen. Dat geeft hele levendige vloeren."

Het Color dessin - het hart van de collectie - bestaat uit pastels geïnspireerd op de jaren '50, een moderne mix van kleurrijke betonnen en een spectrum van heldere, warme kleuren die elke ruimte verlevendigen. "Color is uitermate geschikt om bepaalde aspecten in het interieur uit te lichten, het zogenaamde zoning."
De Marble-lijn bestaat uit klassieke en eigentijdse gemarmerde kleuren. Sommige van de ontwerpen lijken met hun subtiele oranje en roze adertjes net op echt marmer.
Binnen het Lines-thema zie je de structuur van sommige hout- en steensoorten licht terugkomen. Dit dessin wordt geleverd in drie plankformaten: 100 bij 25, 100 bij 15 en 50 bij 50 centimeter. "Met Lines kunnen mooie tone-in-tone houtachtige vloeren worden gecreëerd of bijvoorbeeld een visgraatvloer. Het effect is fris en verrassend."

Marmoleum Modular is een natuurlijk product gemaakt van natuurlijke, biobased grondstoffen, waarvan 72 procent snel hernieuwbaar is en 43 procent bestaat uit gerecycled materiaal. "Hierdoor is Marmoleum samen met hout de duurzaamste vloerbedekking ter wereld. Vanwege het gemakkelijke onderhoud en de lange levensduur heeft de vloer bovendien extreem lage exploitatiekosten."

www.forbo-flooring.nl

Deel op Social Media 

<< March 2015 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >