Collectie gebreide stoffen van Alfredo Häberli


Collectie gebreide stoffen van Alfredo Häberli
11-12-2014 9:34
De nieuwe Alfredo Häberli collectie voor Kvadrat bestaat uit drie levendige en toch verfijnde gebreide meubelstoffen: Nebula, Nadir en Galaxy.
 
“Ofschoon ze alle vier worden vervaardigd aan de hand van verschillende breitechnieken – waardoor elk ontwerp een geheel eigen uitstraling heeft – zijn ze allemaal intrigerend van aard”, aldus Kvadrat. “Hierdoor wordt de nieuwsgierigheid van de toeschouwer sterk aangesproken.”
 
Dankzij hun gebreide constructie hebben Nebula, Nadir en Galaxy veel rek, waardoor ze geschikt zijn voor meubels met een organische vormgeving. De kleurenschema’s van Nebula, Nadir en Galaxy combineren contrasterende en kleur-op-kleur tinten, die variëren van helder tot aardetinten. “Ofschoon hun respectievelijke kleurenschema’s van elkaar verschillen, vormen de kleuren van een of meerdere garens toch een band. Zodoende kunnen Nebula, Nadir en Galaxy uitstekend naast elkaar worden gebruikt”, meldt Kvadrat.
 

 
Alfredo Häberli: “Alle ontwerpen zijn zeer verschillend, maar toch met elkaar verbonden door hun specifieke kleurschakering.
Ik heb ontzettend veel plezier beleefd aan het kleurontwerp van deze collectie!’
 
Kvadrat geeft in een persbericht de volgende beschrijving van de stoffen: de drie-dimensionele Nebula stof is gebaseerd op een Japans bloemenschilderij dat in het breipatroon is omgezet in een gepixeleerd raster en een patroon van abstracte vormen uit de natuur vertoont. De patroonlijnen worden in een contrasterende of kleur-op-kleur tint van de basiskleur weergegeven, en springen op opvallende wijze uit de stof wanneer deze van dichtbij wordt gezien. Vreemd genoeg kan het lijken of de stof holt of bolt, al naar gelang het kleurenschema. Bij het vervaardigen van Nebula worden dikke polyester draden tussen de voor- en achterlaag gevoegd. Deze lagen bestaan uit een mengsel van polyester en wol voor extra comfort. Nebula is geschikt voor zachte zitmeubels. De stof is met name goed te gebruiken voor grote oppervlakken en ligbanken.
 
Nadir is een dikke stof die tot aanraken uitnodigt, vervaardigd met dikke polyester garens tussen de voor- en achterlagen. Het ontwerp is gebaseerd op onderling verbonden en overlappende ringen van verschillende afmetingen waardoor een onregelmatig, richtingloos patroon ontstaat. Ofschoon Nadir een gebreide stof is, lijkt het patroon erop gestikt of gedrukt, al naar gelang het specifieke kleurstellingen. De voorste laag van Nadir bestaat uit een effen, brandwerend polyester voor betere brandbestendigheid. De stof is daardoor geschikt voor een groot aantal projectdoeleinden en is met name goed te gebruiken in projecten voor zachte zitplaatsen.
 

 
Galaxy vertoont een onregelmatig maar fijn patroon van kleine stipjes, die contrasteren met een effen lichte of donkere achtergrond. Deze stipjes doen denken aan sterrenklusters waaruit het sterrenstelsel bestaat. De kleuren van Galaxy omvatten neon, sprekende kleuren en natuurlijke tinten. In sommige kleurenschema’s is er een sterk contrast tussen de ’sterren’ en de achtergrond; in andere is het contrast subtieler. Alfredo Häberli: “De verschillende kleurencombinaties geven de stof een heel andere uitstraling.” Galaxy is vervaardigd uit brandwerend polyester en combineert brandwerendheid met slijtvastheid. De stof is daardoor ideaal voor projecttoepassingen, met name in kantooromgevingen.
 
De gevarieerde portefeuile van de Argentijns-Zwitserse ontwerper Alfredo Häberli omvat industrieel vervaardigde alledaagse voorwerpen, bouwkundige projecten en technisch geraffineerde meubels. Zijn ontwerpen vallen op vanwege hun eenvoud en het innovatieve, intuïtieve gebruik van kleur. Alfredo Häberli is gastdocent aan verschillende scholen voor design en architectuur in de Verenigde Staten en Europa en heeft samengewerkt met een groot aantal vooraanstaande designbedrijven. Enkele hiervan zijn Vitra, Moroso, Camper, Luceplan, Thonet en Zanotta. Zijn werk wordt uitgebreid tentoongesteld.
 
<< December 2014 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >