Forbo introduceert bionische collectie


Forbo introduceert bionische collectie
14-08-2014 10:04

Forbo Flooring introduceert met Flotex een nieuwe high-tech vloerbedekking die oogt als tapijt en warm en comfortabel aanvoelt, maar zonder de (onhygiënische) nadelen van een zachte vloer.

'Zoals een honingbij pollen verzamelt met zijn harige pootjes, vangt het bionische Flotex met tachtig miljoen vezels per vierkante meter fijnstof, huisstofmijt en allergenen die vervolgens eenvoudig opgezogen kunnen worden', aldus Forbo op de eigen website. 'Schadelijke bacteriën als MRSA, E.coli en voetschimmels worden aangepakt met het antimicrobiële middel Sanitized'.

Deze tweeklapper leverde Flotex het 'Seal of Approval' op van de British Allergy Foundation. 'De nieuwe designcollectie biedt daarnaast ongekende mogelijkheden qua kleur en dessin. Bovendien kent de veerkrachtige, duurzame vloer (67 procent gerecycled materiaal) superieure antislip eigenschappen en akoestische kwaliteiten. U kunt dus rustig en veilig uw werk doen'.

Bionica is het onderzoek naar de werking van systemen in de natuur en de technologische toepassing daarvan. Een klassiek voorbeeld van bionische technologie is de ontwikkeling van een water- en vuilafstotend oppervlak, afgekeken bij het lotusbloemblad dat zelfreinigende eigenschappen kent door haar vorm. 'Ook bij de ontwikkeling van Flotex is naar de natuur gekeken. Zo zijn de Flotex vezels (naast het eerdergenoemde honingbij voorbeeld) flexibel en comfortabel, maar keren ze net als mos, altijd terug naar hun oorspronkelijke vorm'.

Flotex is verkrijgbaar in drie collecties, meldt de Forbo-website. 'Colour is de naam van de eerste deelcollectie die op haar beurt weer drie dessins kent in een rijke schakering van kleuren en nuances. Deze collectie is ideaal voor de onderwijs-, gezondheids-, zorg- en werkomgeving, en de leisurebranche'.

'De Linear collectie bestaat uit vijf lineaire dessins in verschillende kleurstellingen voor wat speelsere educatieve omgevingen, maar ook voor uitbundige effecten in recreatie-, horeca- en retailgelegenheden'.

'Vision, tenslotte, is een overweldigende ontwerpbank van meer dan vijfhonderd High Definition prints die bij elke smaak of behoefte passen, met zelfs een optie voor het creëren van eigen dessins en kleuren'.

www.forbo-flooring.nl

<< August 2014 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >