Interface in de prijzen


Interface in de prijzen
23-06-2014 1:00

Tapijtfabrikant Interface heeft de eerste Social Enterprise Transformation Award gewonnen. Interface won de prijs voor het project Net-Works. Net-Works is een samenwerkingsverband tussen Interface, Zoological Society of London en garenfabrikant Aquafil, dat er op gericht is om afgedankte visnetten in te zamelen en te gebruiken als grondstof voor nieuwe tapijttegels.

De Social Enterprise Transformation Award wordt uitgereikt aan bestaande organisaties die niet alleen financieel succesvol zijn en een motor voor de Nederlandse economie, maar ook  innovatieve oplossingen bieden voor maatschappelijke vraagstukken. De award is dit jaar voor het eerst uitgereikt en is een initiatief van Kirkman Company.

De jury, bestaande uit Dennis Verhoef (juryvoorzitter), Simone Filipini (Cordaid), Arjo Klamer (Erasmus Universiteit Rotterdam), Niek Karsmakers (NLevator) en Paul Thewissen (ministerie van Economische Zaken), was zeer onder de indruk van Net-Works project van Interface.
Met name de integratie van zowel de ecologische als de sociale dimensie van duurzaamheid was voor de jury een doorslaggevende factor om de prijs aan Interface toe te kennen. Met het winnen van deze prijs laat Interface andere genomineerden AkzoNobel, PGGM en Royal HaskoningDHV achter zich. De Start-Up Award ging naar WakaWaka, een organisatie die zich inzet tegen energie-armoede.

Geanne van Arkel, manager duurzame ontwikkeling bij Interface: "We zijn trots dat wij ons de eerste winnaar van de Social Enterprise Transformation Award mogen noemen. We zien de prijs als een mooie erkenning voor ons Net-Works project, waarmee we een bijdrage leveren aan het oplossen van het groeiende milieuprobleem van afgedankte visnetten in een aantal van 's werelds armste kustgebieden. Met Net-Works integreren we het sociale aspect in onze mondiale duurzaamheidsstrategie en laten we zien dat het hebben van een inclusief businessmodel financieel succes mogelijk maakt. Bovendien is Net-Works voor Interface  een belangrijke stap in onze Mission Zero om in 2020 geen enkele negatieve impact meer op het milieu te hebben, maar een herstellende bijdrage te leveren op sociaal en ecologisch gebied."

Net-Works is een innovatief partnerschap tussen Interface en het Zoological Society of London (ZSL) om enerzijds het groeiende milieuprobleem van afgedankte visnetten in een aantal van 's werelds armste kustgemeenschappen te verminderen, en anderzijds om een geschikte afvalstroom te vinden voor de ambitie om meer nylon te recyclen. Net-Works is in 2012 gelanceerd in het Danajon Bank gebied van de Filippijnen en is een grote stap in de doelstelling van Interface om een circulaire productieketen te realiseren. Afgedankte visnetten vormen een overvloedige bron van nylon, dezelfde grondstof die ook voor tapijtgaren wordt gebruikt. Het verzamelen van deze afgedankte visnetten zorgt daarnaast voor een verbetering van de leefomstandigheden van lokale vissers.

www.interfaceflor.nl

<< June 2014 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >