Nieuwe wereldwijde collectie van Interface


Nieuwe wereldwijde collectie van Interface
12-06-2014 14:24

Tapijtfabrikant Interface heeft zijn nieuwe, wereldwijde collectie gelanceerd: Human Nature. De nieuwe collectie is ontworpen door David Oakey, die als designer op het gebied van duurzame ontwerpen, al langere tijd aan Interface is verbonden. Human Nature is gebaseerd op de veronderstelling dat ontwerpen die de zintuigen prikkelen door middel van licht, kleur, textuur en details, de menselijke creativiteit stimuleren. Hiermee legt Interface naar eigen zeggen letterlijk het fundament voor het ontstaan van mooie ideeën.Human Nature is gebaseerd op de aangeboren verbondenheid met de natuur. De collectie simuleert de meest elementaire grondbedekkingen zoals bosgronden, grasvelden en kiezelpaden door middel van visuele en tastbare texturen.
Chip Degrace, executive creative director bij Interface: "Hoe meer we leren over onze natuurlijke wereld, hoe meer we geïnspireerd raken. Human Nature combineert slimheid met schoonheid en we zijn ervan overtuigd dat 'Moeder Natuur' gevleid zou zijn door de ontwerpen van Interface en wat architecten en interieurdesigners hiermee kunnen creëren. Door Human Nature wordt het voor hen mogelijk om een inspirerende werkplek te creëren die de menselijke creativiteit stimuleert."Human Nature bestaat uit vijf soorten Skinny Planks-tapijttegels van 25 centimeter bij 1 meter. Met deze afmeting zijn de tegels naadloos te combineren met de standaard formaat tegels (50 bij 50 centimeter) in eindeloze designmogelijkheden. De tapijttegels zijn daardoor ideaal voor het creëren van fantasierijke vloerontwerpen. De Skinny Planks zijn beschikbaar in verschillende structuren – van kiezelstenen tot vers gemaaid gras – die bijvoorbeeld geschikt zijn om diverse werkplekken af te bakenen.

De Human Nature Planks  hebben als voordeel ten opzichte van hardhouten vloeren dat ze geluid absoren en de akoestiek verbeteren. "Hierdoor wordt een meer comfortabele en productieve werkomgeving gecreëerd", aldus Interface.

De Human Nature-collectie bestaat uit  vijf stijlen, elk met een eigen gevoel en textuur. HN820 is de meest eenvoudige tegel, die voor een neutrale basis zorgt. De bijna identieke HN810 zorgt voor extra volume en dimensie. Beide stijlen bestaan uit meerdere kleuren en simuleren de sfeer van vergaand hout en versleten kalksteen. HN840 bestaat uit een opvallende, gepolijst kiezel-look and feel, terwijl de HN850 een ‘overgangstegel’ is, die de brug vormt tussen de andere Human Nature-stijlen. "Als een kiezelstrand met verweerde plekken", vindt de tapijttegelproducent. Als laatste is daar HN830, die met zijn ruige textuur grasachtige borders en kleurrijke accenten met oranje, rood, geel, blauw en groen weet te creëren.David Oakey: "Wetenschappers hebben ontdekt dat mensen behoefte hebben aan zintuiglijke variaties, terwijl onze werkomgeving vaak saai en onnatuurlijk is. Ondanks dat ontwerpers dol zijn op de esthetiek van beton, steen en hout, kunnen zij de fysieke en akoestische voordelen van zachte oppervlakken onmogelijk nog langer negeren. Met Human Nature hebben we het beste van twee werelden gecombineerd. Het uiterlijk van een harde natuurlijke ondergrond, met de voordelen van een zacht, geweven tapijttegel die comfortabel en natuurlijk aanvoelt."

"Human Nature belichaamt de 20-jarige geschiedenis van Interface als duurzame pionier. Gemaakt met 100 procent gerecycled nylon garen, zal het worden vervaardigd op vier continenten in zes Interface fabrieken, die gemiddeld 39 procent minder energie gebruiken en 83 procent minder water verbruiken, dan toen het bedrijf twee decennia geleden begon aan zijn duurzame missie. Daarnaast gebruiken de productielocaties nu gemiddeld 35 procent energie afkomstig uit hernieuwbare bronnen", besluit Interface.

www.interfaceflor.nl

<< June 2014 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >