Interface genomineerd voor MVO Nederland Award


Interface genomineerd voor MVO Nederland Award
15-05-2014 12:23

Interface is genomineerd voor de MVO Nederland Award. De Award gaat naar het bedrijf dat in de afgelopen 10 jaar het meest toonaangevend is geweest op het gebied van MVO. Een jury van duurzaamheidsexperts bepaalt samen met het publiek wie de eenmalige prijs wint.

Om het 10-jarige bestaan van MVO Nederland te vieren reikt de organisatie dit jaar eenmalig de ‘MVO Nederland Award’ uit. Vanaf 1 mei maakt MVO Nederland elke twee weken een van de tien genomineerden bekend en in oktober wordt er gestemd.

De jury van de MVO Nederland Award bestaat uit mensen die in de afgelopen 10 jaar een lans hebben gebroken voor duurzaamheid: Jan Peter Balkenende, Bert van Boggelen, Jan Bom, Jacqueline Cramer, Marga Hoek, Marjan Minnesma, Henk Volberda en Herman Wijffels. Juryvoorzitter en oud-premier Jan Peter Balkenende, onder wiens politieke verantwoordelijkheid MVO Nederland in 2004 werd opgericht: "Eén van de criteria is dat het MVO-beleid van het bedrijf in de afgelopen 10 jaar de toon heeft gezet in zijn sector, markt, of keten. We kijken dus niet alleen naar duurzame innovaties, maar naar integrale MVO-impact op de lange termijn."

Willem Lageweg, directeur MVO Nederland: "In het afgelopen decennium hebben wij veel ondernemers gezien, gesproken en geholpen op hun weg naar duurzaam ondernemen. Sommige van hen maken echt het verschil. Die bedrijven willen we in het zonnetje zetten. De winnaar van de MVO Nederland Award krijgt een kunstwerk dat volgens de circulaire gedachte is gemaakt. Maar het belangrijkste is natuurlijk eeuwige roem: het bedrijf mag zich voor altijd winnaar van de MVO Nederland Award noemen."

Interface is actief in het ontwerpen en produceren van hoogwaardige, innovatieve modulaire vloerbedekking. Interface was één van de eerste bedrijven die zich publiekelijk committeerde aan duurzaamheid. In 1994 deed de organisatie de toezegging om in 2020 haar negatieve impact op het milieu te hebben geëlimineerd. Interface eindigt al jaren in de top drie in het duurzaamheidsonderzoek van Globescan. In 2012 is Interface uitgeroepen tot de duurzaamste grote onderneming wereldwijd.

<< May 2014 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031





Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >