Interface sponsort 3D-vakbeurs


Interface sponsort 3D-vakbeurs
15-05-2014 10:46

Interface, actief in design en productie van modulaire vloerbedekking, is co-sponsor van Construction21EXPO, de eerste virtuele vakbeurs ooit op het gebied van duurzame bouwconstructies voor de Europese markt.

Construction21EXPO is een tweedaagse beurs (14 en 15 mei). Architecten, designers, ondernemers en projectmanagers kunnen kennismaken met de laatste duurzame innovaties en digitaal met elkaar netwerken, zonder schadelijke milieu-impact te veroorzaken zoals bij traditionele vakbeurzen.

De beurs is vormgegeven als een volledige virtuele 3D-omgeving waarbij deelnemers als avatars voor elkaar zichtbaar zijn en met elkaar contact kunnen maken. Verder kunnen deelnemers over de beurs navigeren, stands bezoeken en presentaties en conferenties bijwonen. Het is de eerste keer dat een virtuele beurs de beurservaring zo realistisch benadert. De pan-Europese reikwijdte van de beurs is tevens een primeur.

Interface is vanaf het begin bij het project betrokken en toonde gisteren en vandaag een aantal duurzame collecties. Ook presenteert Interface het rapport ‘Het Nieuwe Industriële Model’. Hierin is berekend wat duurzaam ondernemerschap oplevert aan winst, extra banen en CO2-reductie, zowel op nationaal als Europees niveau. Daarnaast was Ramon Arratia, directeur Duurzaamheid binnen Interface, hoofdspreker bij een lezing over duurzaamheidtrends in interieur- en exterieurdesign. Hij ging onder meer in op de resultaten van een enquête naar de belangrijkste trends in de industrie. Deze lezing vond plaats op 14 mei.

"Interface blijft grenzen verleggen als het gaat om het verminderen van de milieu-impact van haar processen, daar hoort de manier waarop wij ons presenteren ook bij. We zijn daarom erg blij met de kans om deze virtuele beurs te ondersteunen. Het is bemoedigend om dergelijke ontwikkelingen in de industrie te zien ontstaan, omdat we alleen met samenwerking echte duurzame bouwconstructies kunnen realiseren", aldus Arratia.

http://www.construction21expo.eu/index.html

<< May 2014 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >