Armstrong in de Rotterdam


Armstrong in de Rotterdam
05-05-2014 15:00

De Rotterdam, vernoemd naar één van de bekendste schepen uit de vloot van de Holland-Amerika Lijn, is de nieuwste eyecatcher aan de Rotterdamse skyline. Het gebouw is ontworpen door OMA, het architectenbureau van Rem Koolhaas, en wordt ook wel ‘vertical city’ genoemd. Armstrong leverde voor het Office Area van De Rotterdam meer dan 45.000 vierkante meter Sierra OP SL2 plafond. Daarnaast hangen in het nhow Rotterdam hotel in het gebouw diverse plafondoplossingen van Armstrong.

Armstrong is vanaf begin tot eind in het proces van De Rotterdam betrokken geweest als sparringpartner voor zowel architect, ontwikkelaar en eindgebruiker(s). Projectarchitect Kees van Casteren: “Een meedenkende partner is voor een project als De Rotterdam essentieel. Zowel als het gaat om advies over de meest geschikte plafondoplossingen als de logistiek daarvan.” In iedere fase van het project zijn er bijzondere uitdagingen geweest. Zo moesten aangeleverde materialen vanwege de minimale ruimte op en rond de bouwlocatie direct worden verwerkt. Er werd daarom gewerkt met SLOT-tijden, vergelijkbaar met het systeem dat de verkeersleiding op Schiphol gebruikt. Voor Armstrong betekende dit dat de aanleveringen vanuit de fabriek stipt op tijd op de bouwplaats aanwezig moesten zijn. De aanrijd- en lostijd op de uiterst krap bemeten bouwplaats bedroeg circa dertig minuten. Binnen deze tijd werd er gemiddeld 4.000 vierkante meter aan plafondpanelen gelost en direct per verticaal transport naar de juiste verdieping gebracht.

De minerale plafondtegel Sierra OP SL2 is als beste plafondoplossing geselecteerd door de combinatie van akoestisch comfort, degelijkheid, duurzaamheid en de optimale prijs-kwaliteitverhouding. De OP-productlijn van Armstrong is zeer geschikt voor grote, open ruimten zoals kantoortuinen. De plafondpanelen zorgen voor een optimale geluidabsorptie en goede overlangsgeluidisolatie. De OP-productlijn zorgt zo voor een optimaal akoestisch comfort.

Systeemplafonds spelen een belangrijke rol bij energiebeheer. De Sierra OP-plafondtegels bieden een lichtreflectie tot wel 83 procent. Door optimale verspreiding van (natuurlijk) daglicht tot diep in het gebouw, zijn er minder lichtarmaturen nodig waardoor een energiebesparend effect optreedt. Door een goed reflecterend plafond kan de totale energiebehoefte van een gebouw tot wel 11% worden teruggebracht. Duurzaamheid staat zowel bij Armstrong als De Rotterdam hoog in het vaandel. De Rotterdam behaalt binnen Greencalc+ meer dan 234 punten, een label A.

<< May 2014 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >