Interface met Net Effect op Material Xperience


Interface met Net Effect op Material Xperience
16-01-2014 9:54

Interface staat dit jaar weer op Material Xperience. In het Rotterdamse Ahoy presenteert Interface van 22 tot 24 januari de collectie Net Effect. De Amerikaanse designer David Oakey geeft acte de présence op de beurs. Hij zal op woensdag 22 januari een seminar geven over zijn 'smart designs', die volledig zijn geïnspireerd op de natuur.

Op het jaarlijkse materiaalevenement voor architecten en andere creatieve professionals toont Interface de meest recente innovatieve collectie geïnspireerd op de oceanen: Net Effect. Net Effect is gemaakt met 100 procent gerecycled garen. Dit garen is afkomstig van verschillende bronnen; waaronder gebruikt tapijtgaren herwonnen via het tapijttegel-terugnameprogramma ReEntry, gebruikte commerciële visnetten en van de afgedankte visnetten van lokale vissers die via het Net-Works project op de Filippijnen zijn verzameld.

Naast de standaardtegels (50 x 50 centimeter) zijn er ook enkele ‘Planks’ beschikbaar (25 x 100 centimeter) in dezelfde kleurstellingen die ook de vloeibaarheid van water uitstralen en een overgang vormen naar een meer lineair patroon.

Tijdens de lezing ‘Smart design – learning from nature’ geeft de Amerikaanse designer David Oakey een toelichting op zijn filosofieën hoe natuur design kan inspireren. David Oakey is nauw betrokken bij de wereldwijde studie van biomimicry, hoe bedrijven, designers en leraren kunnen leren van de natuur (smart design). Ontwerpen worden hierdoor duurzamer en zijn efficiënter te maken, doordat verspilling in het productieproces wordt geëlimineerd. 

Oakey studeerde tapijtdesign op het Kidderminster College, Engeland, en vervolgde zijn ondernemende droom door het oprichten van David Oakey Design in 1985. David Oakey heeft samengewerkt met organisaties als Interface, Nike, BP, Ford, Walmart en Boeing. Momenteel is Oakey lid van de Raad van Bestuur van het Biomimicry Institute.

Material Xperience is een jaarlijks materiaalevenement voor architecten en andere creatieve professionals. Dit jaar staat Material Xperience in het teken van ‘The Smart Environment’. Hoe intelligent design meer en meer onderdeel gaat uitmaken van ons leven. Material Xperience vindt plaats van 22 tot en met 24 januari in Ahoy Rotterdam. Interface is te vinden in hal 2, stand 11. De lezing van David Oakey vindt plaats op woensdag 22 januari 2014, van 12.30 uur tot 13.30 uur.
 

<< January 2014 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >