Vervanging bestaande deuren in utiliteit


Vervanging bestaande deuren in utiliteit
10-12-2013 11:00

Er is de laatste tijd een duidelijke verschuiving van nieuwbouw naar hergebruik en verduurzamen van bestaande utiliteitsgebouwen. Een goed voorbeeld is de slechte staat van veel schoolgebouwen.

Scholen hebben vaak te maken met gebouwen die functioneel niet meer aan de educatieve eisen op het gebied van geluidwerendheid voldoen of brandwerend niet aan de huidige eisen voldoen. Bij renovatie van dergelijke gebouwen is het vaak noodzakelijk dat bestaande binnendeuren om deze redenen vervangen moeten worden.

Reinærdt Deuren te Haaksbergen heeft onder andere een breed assortiment brandwerende deuren ontwikkeld die vaak in de bestaande kozijnen geplaatst kunnen worden. In combinatie met deze bestaande kozijnen kunnen deze tóch aan de nieuwe eis voldoen. Specialisten van Reinærdt Deuren kunnen beoordelen of bestaande kozijnen kunnen blijven staan of dat een geheel nieuw compleet element (kozijn met deur) geplaatst moet worden om aan de nieuwe eis te voldoen.

Deze laatste optie behoort ook tot het leveringspakket van de organisatie. Vaak is plaatsing van een nieuw kozijn niet nodig, hetgeen kostenbesparend is. De bestaande kozijnen worden digitaal ingemeten, waarna de bijhorende deuren ‘CNC op maat kozijn’ inclusief alle bewerkingen geleverd en snel gemonteerd kunnen worden.

Dit kunnen ook groene deuren zijn. Reinærdt Deuren heeft naast de bekende MVO kwalificaties (FSC-PEFC certificeringen en Breeam-gerelateerde rapportages) al zijn brandwerende deuren met bamboe randhout gecertificeerd. Het verwerken van tropisch hardhout in binnendeuren behoort wat Reinærdt Deuren betreft tot het verleden. Bamboe is aantoonbaar CO2-neutraal in de gehele levenscyclus..

<< December 2013 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >