Interface gaat op voor award


Interface gaat op voor award
08-11-2013 14:05

Interface maakt kans op de award ‘Best Existing Partnership’ door haar innovatieve samenwerking met Zoological Society of London (ZSL) in het project Net-Works.

Interface, producent van modulaire vloerbedekking, zocht voor het Net-Works project de samenwerking met ZSL om afgedankte visnetten in te zamelen en te gebruiken als grondstof voor nieuwe tapijttegels. "Dit project helpt om het groeiende milieuprobleem van afgedankte visnetten in een aantal van 's werelds armste kustgemeenschappen te verminderen. Doordat de lokale bevolking nu grondstofleverancier wordt van Interface ontstaat er voor hen een extra inkomstenbron. Bij het Net-Worksproject wordt ook intensief samengewerkt met Aquafil, de garenleverancier van Interface."

"Net-Works is in 2012 gelanceerd in het Danajon Bank gebied van de Filippijnen en is een grote stap in de doelstelling van Interface om een inclusief businessmodel te realiseren. Afgedankte visnetten vormen een overvloedige bron van nylon, dezelfde grondstof die ook voor tapijtgaren wordt gebruikt. Het verzamelen van deze afgedankte visnetten zorgt daarnaast voor een verbetering van de leefomstandigheden van de vissers."

"Door de focus op inclusieve businessmodellen kijkt Interface niet alleen naar het biologisch of technologisch sluiten van een cirkel, maar juist naar het sluiten van sociale cirkels. Interface is ervan overtuigd dat inclusieve businessmodellen, en daarmee de verankering van sociale duurzaamheid in een product, een duurzame toekomst garanderen voor zowel mens als milieu."

Stemmen op de case van Interface kan van 6 tot en met 20 november via http://www.departnershipverkiezing.nl/bestexistingpartnership/interface-zsl-partners/. Het aantal stemmen telt voor 25 procent mee in de beoordeling van de winnaar. Interface roept iedereen op een stem uit te brengen op bovenstaande link.

<< November 2013 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >