ANWB-winkels ondergaan metamorfose


ANWB-winkels ondergaan metamorfose
17-10-2013 8:41

De 68 ANWB-winkels in Nederland waren toe aan een meer eigentijdse uitstraling. Dit voorjaar gingen 25 winkels daarom over op een nieuwe winkelformule die zich kenmerkt door openheid en overzichtelijkheid. Het assortiment in de nieuwe winkels is meer gericht op de seizoenen. Bezoekers vinden via routepijlen op de vloer eenvoudig hun weg naar de gewenste afdelingen. De routing is goed zichtbaar dankzij de lichte Marmoleum Dutch Design-vloer van Forbo Flooring. De vloer camoufleert stof en vuil en sluit het beste aan bij het nieuwe interieur.De ANWB-winkels waren toe aan een metamorfose. Dat was de conclusie die de ANWB 3 jaar geleden trok op basis van een onderzoek onder leden en niet-leden naar de beleving in de ANWB-winkels. ANWB Retail ontwikkelde daarom een nieuwe winkelformule waarin het seizoen centraal staat. Zo is er een themaplein met seizoensgerelateerde producten. Daarnaast is het assortiment uitgebreid met onder meer producten voor gezinnen met jonge kinderen. Het concept kenmerkt zich door openheid en overzichtelijkheid.

"De winkels zijn ruim opgezet en we laten alles duidelijk zien", licht Ilse Vegter, manager retail communicatie, toe. "Zo zijn de plafonds helemaal open en is de winkel ingedeeld in vier zones: 'Heel handig', 'Lekker buiten', 'Goed voorbereid' en 'Zonder zorgen'."
De nieuwe look and feel geeft de winkels een eigentijdse uitstraling. Eigentijds zijn ook de technische hulpmiddelen zoals een digitaal ‘swipebaar’ schap en de praatpaal die klanten met vragen over hun verzekering direct doorverbindt met een ANWB-verzekeringsexpert.Bezoekers vinden in de winkel eenvoudig hun weg dankzij gekleurde routepijlen op vloeren en wanden. Voor een goede zichtbaarheid van de routing koos de architect aanvankelijk voor een lichte, bijna witte vloer. "Een té lichte en besmettelijke kleur voor een winkelvloer", zegt Vegter. De bond koos daarom uiteindelijk voor een lichte marmoleumvloer van Forbo Flooring: de Marmoleum M0712 Dutch Design, naar een ontwerp van Jurgen Bey.

Bey liet zich inspireren door de grijstinten van stof uit stofzuigerzakken. "De lichte kleur van de vloer maakt de pijlen goed zichtbaar en camoufleert stof en vuil, waardoor de winkel schoon oogt", vertelt Vegter. In de keuze speelden ook de lange levensduur en de duurzaamheid van de vloer een belangrijke rol. "Kwaliteit en duurzaamheid zijn voor de ANWB belangrijke waarden."De bezoekers hebben de nieuwe winkelformule enthousiast ontvangen. Ze waarderen volgens Vegter de overzichtelijkheid en het ruime assortiment. Gemiddeld geven klanten de nieuwe formule een 8+. Daarnaast is de omzet in de nieuwe winkels hoger dan verwacht. "We mogen dus wel zeggen dat de nieuwe formule succesvol is", vat Vegter samen. "Uiteindelijk willen we alle bestaande winkels ombouwen naar de nieuwe formule."

Op www.anwb.nl/werkaandewinkel kunnen belangstellenden de uitrol volgen. Voor meer informatie over de Marmoleum Dutch Design-vloer zie http://www.forbo-flooring.nl/.

<< October 2013 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >