Breeam-NL Interieur?


Breeam-NL Interieur?
05-10-2013 8:00

Bij Forbo in Assendelft hebben verschillende interieur- en duurzaamheidsexperts en de Dutch Green Building Council een dikke week geleden een eerste aanzet gedaan voor een nieuw duurzaamheidslabel: Breeam-NL Interieur. De Dutch Green Building Council zet deze eerste verkenning om in een plan van aanpak.

 

Breeam-NL Interieur is bedoeld om het interieur van een gebouw te beoordelen op duurzaamheidsprestaties. Momenteel worden bepaalde onderdelen van het interieur beoordeeld met Breeam-NL Nieuwbouw. Daarnaast bestaan er verschillende labels die duurzame prestaties van afzonderlijke interieurproducten meten. Er bestaat echter nog geen integraal keurmerk dat de duurzame prestaties van gebouwinterieur in kaart brengt.

 

Volgens de experts zou een integraal keurmerk voor interieur waardevol kunnen zijn, omdat dit label duurzaamheid heel zichtbaar maakt voor de gebruiker. Bovendien wordt een interieur vaker vervangen dan dat er nieuwbouw wordt gepleegd. Interieuronderdelen opnemen in het bestaande Breeam-NL Nieuwbouw is zodoende een gemiste kans. Daarnaast merkten de experts op dat grote bedrijven vaak al hun vestigingen tegelijk en volgens dezelfde standaard van nieuw interieur willen voorzien. Daar past één taal over duurzaamheid bij.

 

Het nieuwe keurmerk moet voldoen aan een aantal voorwaarden. Zo moet het een eenvoudig en transparant middel worden om de duurzaamheid van een interieur te meten. Ook moeten zowel bestaande als nieuwe inrichtingen beoordeeld kunnen worden met Breeam-NL Interieur. Tevens is het noodzakelijk dat het management-aspect wordt opgenomen in het nieuwe label. Een gebruiks- en onderhoudsplan is essentieel, evenals een visie op afschrijving, vervanging en milieubelasting.

 

Over de inhoudelijke kenmerken van Breeam-NL Interieur en de financiering wordt de komende tijd meer duidelijk. De Dutch Green Building Council gaat naar aanleiding van deze eerste verkenning aan de slag met een plan van aanpak. Het voorstel voor een nieuwe richtlijn voor interieur wordt ook nog getoetst bij verschillende marktpartijen.

<< October 2013 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >