Forbo Flooring presenteert sustainability report


Forbo Flooring presenteert sustainability report
26-09-2013 8:31

Forbo Flooring uit Assendelft presenteert deze week haar eerste sustainability report, volgens de eisen van het Global Reporting Initiative (GRI). Hierin staat onder andere omschreven dat het bedrijf zijn milieu-impact met 25 procent wil hebben gereduceerd in 2015 (ten opzichte van 2009). Dit wordt berekend met het onafhankelijk getoetste LCA-berekeningsmodel.Forbo streeft daarbij naar een verantwoorde inkoop van grondstoffen die de kwaliteitseisen van klanten combineert met de zorg voor het milieu. De vloerproducent is daarnaast constant op zoek naar mogelijkheden om de milieuprestaties van haar productieprocessen te verbeteren; alle productielocaties zijn bijvoorbeeld ISO 14001-gecertificeerd. Grondstoffen en energie worden efficiënt gebruikt, afval wordt waar mogelijk gerecycled en emissies worden zo laag mogelijk gehouden.

Het sustainability report behelst naast een ecologische, ook een sociale en een economische dimensie. Denk bij het laatste bijvoorbeeld aan de manier waarop het bedrijf zich inzet om het duurzaamheidprofiel actief uit te werken met behulp van de economische stabiliteit en winstgevendheid, en zo te zorgen voor continue verbetering. De sociale dimensie betreft de manier waarop maatschappelijk verantwoord ondernemen en corporate governance worden gedefinieerd en toegepast binnen het bedrijf. Zo werkt Forbo bijvoorbeeld via ‘Compliance Plus’: dit betekent dat het bedrijf meer doet dan wat de overheid in voorschriften en regels verlangt.

Het Global Reporting Initiative (GRI) is een internationale organisatie die richtlijnen voor duurzaamheidverslaggeving opstelt. In een duurzaamheidverslag communiceert een organisatie publiekelijk over haar economische, milieu- en sociale prestaties. De missie van GRI is om duurzaamheidverslaggeving voor alle organisaties – ongeacht omvang, sector of locatie – zo routinematig en vergelijkbaar te maken als financiële verslaggeving.

Voor veel meer informatie over het rapport en Forbo’s duurzame missie zie www.forbo-flooring.nl/Onze-milieubelofte.

<< September 2013 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >