Forbo levert linoleum voor Dinodruk


Forbo levert linoleum voor Dinodruk
12-09-2013 9:56

Forbo Flooring uit Krommenie levert het linoleum voor de grootste linosnede ooit gemaakt in de hele wereld. Het kunstwerk met de naam Dinodruk wordt een meerkleurenafdruk van een linoleumsnede van ruim 25 meter lang en bijna 2 meter breed. Een drukrol van 1.250 kilogram wordt met behulp van twee paarden over het papier getrokken om een afdruk van deze omvang mogelijk te maken. Indien de afdruk op 14 september aanstaande in Drenthe lukt, komt de Dinodruk in het Guinness Book of World Records.Kunstenaar Aldrik Salverda heeft onderverdeeld in tien thema’s het mooiste van de  provincie Drenthe in beeld gebracht. Daarnaast was er veel ruimte voor de inwoners van de provincie om hun eigen visie op het materiële en immateriële erfgoed van Drenthe te verbeelden. Deelnemers mochten op A4-formaat hun persoonlijke verbeelding op de linoplaat uitgutsen. In totaal achthonderd mensen, waaronder scholieren en bewoners van verzorging- en verpleeghuizen, hebben meegedaan aan Dinodruk, dat met recht een community art-project genoemd mag worden.

De grootste linosnede van de wereld wordt afgedrukt op het schapenweitje aan het Melkwegje in Orvelte. Het monumentendorp Orvelte heeft als bijzondere eigenschap dat het niet alleen museaal van karakter is, maar ook nog wordt bewoond. Naar verwachting zullen honderden belangstellenden de recordpoging bijwonen. Na afloop zullen delen van het kunstwerk bij opbod verkocht worden.

Forbo Flooring is één van de sponsors van Dinodruk. Het bedrijf levert de linoleumvloer. Er is daarbij gekozen voor Art Print Linoleum omdat dat makkelijk gutst en print.

www.forbo-flooring.nl

<< September 2013 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >