Nieuwe designcollectie Interface


Nieuwe designcollectie Interface
20-07-2013 9:00

Vloerfabrikant Interface presenteerde deze week zijn nieuwe designcollectie Net Effect in The Awarehouse in Scherpenzeel. Net Effect is gemaakt met 100 procent gerecycled garen. Dit garen is afkomstig van verschillende bronnen, waaronder gebruikte tapijttegels en afgedankte visnetten. Product designer David Oakey, die speciaal voor de lancering een lezing gaf over de designinspiratie van Net Effect en zijn visie op duurzaamheid en design, heeft zich voor het kleurenpalet en de textuur laten inspireren door het scheppende vermogen van de zee en diens bedreigingen.

 

Net Effect is 10 juni gelanceerd op Neocon in Chicago, de grootste designexpositie in Amerika en wordt nu in de rest van de wereld uitgerold. In de Net Effect-collectie heeft designer David Oakey een verwijzing naar de zee verwerkt door golven en waterstromen in de textuur te creëren. Er kan gekozen worden uit drie varianten: neutrale tegels, overgangtegels en tegels met een textuur. Het combineren van deze drie varianten verwijst naar het moment waarop golven over het land spoelen. Het kleurenpalet van twee blauwe en zes neutrale tinten staat symbool voor de oceaandiepten en door zon en zout gebleekt hout en steen. Naast de standaardtegels (50 x 50 cm) zijn er ook enkele ‘Planks’ beschikbaar (25 x 100 cm) in dezelfde kleurstellingen die ook de vloeibaarheid van water uitstralen en een overgang vormen naar een meer lineair patroon. De verschillende varianten maken het mogelijk om diverse overgangen, randen en karpetten te creëren.

 

Net Effect is gemaakt met 100 procent gerecycled garen. Dit garen is afkomstig van verschillende bronnen, waaronder gebruikt tapijtgaren herwonnen via het tapijttegel terugnameprogramma ReEntry, gebruikte visnetten en binnenkort ook van de afgedankte visnetten van lokale vissers die via het Net-Works project op de Filippijnen zijn verzameld. Naast het design is dus ook het concept een verwijzing naar de oceanen door het partnerschap Net-Works.

 

Net-Works is een innovatief partnerschap tussen Interface en het Zoological Society of London (ZSL) om enerzijds het groeiende milieuprobleem van afgedankte visnetten in een aantal van 's werelds armste kustgemeenschappen te verminderen, en anderzijds om een geschikte afvalstroom te vinden voor de ambitie om meer nylon te recyclen. Net-Works is in 2012 gelanceerd in het Danajon Bank gebied van de Filippijnen en is een grote stap in de doelstelling van Interface om een circulaire productieketen te realiseren. Afgedankte visnetten vormen een overvloedige bron van nylon, dezelfde grondstof die ook voor tapijtgaren wordt gebruikt. Het verzamelen van deze afgedankte visnetten zorgt daarnaast voor een verbetering van de leefomstandigheden van lokale vissers. Met de Net-Works samenwerking integreert Interface ook het sociale aspect in haar mondiale duurzaamheidsstrategie.

<< July 2013 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >