Ideeën om Marmoleum hip te houden


Ideeën om Marmoleum hip te houden
28-03-2013 11:00

Storytelling, het gebruik van social media als Pinterest en Instagram en het toepassen van linoleum in andere producten dan vloeren, zoals een iPad hoes of een lamp van linoleum, moeten Marmoleum ook in de toekomst hip en relevant houden.

Dit waren slechts een paar van de ideeën die de derdejaars studenten Market van de Design Academy in Eindhoven onlangs bedachten in opdracht van Forbo Flooring. Het bedrijf vroeg hun hoe Marmoleum nog aantrekkelijker kan worden gemaakt voor steeds moeilijker te bereiken doelgroepen als jonge ontwerpers, architecten en eindgebruikers. Ook wilde Forbo graag vernemen wat de visie van de jonge ontwerpstudenten was op de merkbeleving van Marmoleum.

De studenten werkten in teams en werden niet alleen beoordeeld op hun idee, maar ook op de groepsdynamiek en presentatievaardigheden. Team Deux Dots won uiteindelijk de harten van zowel Forbo, de beoordelende architecten als Franka van den Broek (DJGA) en Daan Schipper (MAS), en de docenten met het concept Storytelling. In een hartstochtelijk pleidooi stelden de studenten Forbo voor om meer poëzie te gebruiken, om zo de beleving van de vloer te versterken. Dat kan in de vorm van een storybook, een catalogus die is vormgegeven als een prentenboek. Bij iedere vloerensoort of -kleur hoort een verhaal over de totstandkoming van de tint of de inspiratie.

Een andere aanbeveling luidde om de samenwerking aan te gaan met andere sectoren zoals de mode, om zo te laten zien dat linoleum voor allerlei toepassingen geschikt is. Denk bijvoorbeeld aan schoenen met linoleumzolen en telefoonhoesjes van linoleum. Hierdoor zou het product Marmoleum voor veel mensen dichterbij komen.

In dezelfde denktrant stelde een derde team voor om de interactie met de eindgebruiker te bevorderen door middel van winkels of een Forbo-hotel. Dat laatste concept behelst een hotel dat volledig is voorzien van Marmoleumvloeren. Uiteraard zijn de kamers ingericht door verschillende ontwerpers. Dit zogenaamde Forbo Home bespeelt alle zintuigen van de bezoekers, waardoor de waarde van de vloer in het interieur toeneemt.

De zintuiglijke beleving stond eveneens centraal in het concept The taste of Marmoleum. De natuurlijke ingrediënten van de superduurzame vloer dienden als uitgangspunt voor allerlei concepten rondom smaak. Zo kan er op beurzen en evenementen een smakenlaboratorium worden opgesteld, denken de studenten aan appetizers met kleuren en structuren van Marmoleum en aan een speciaal kookboek , waarin de kleuren van bepaalde vloeren zijn vertaald naar gerechten.

Opvallend was dat alle teams de aanwezigheid van Forbo op social media als Pinterest en Instagram aanbevelen, kanalen waarbij vooral beelden worden uitgewisseld. Daarbij hoort het creëren van mediagenieke beelden, zoals pop up-installaties of beursstands, die kunnen worden gedeeld in de virtuele wereld. Als je niet zichtbaar bent op de sociale media of designblogs, ben je vrijwel onzichtbaar, aldus de studenten. Social media zijn, volgens de studenten, ook goed om je persoonlijkheid te laten zien: het erfgoed van het bedrijf, het bijzondere maakproces van de vloeren en de plekken waar Marmoleum wordt gebruikt. Bovendien is de digitale wereld uitstekend toegerust om de enorme hoeveelheid keuzemogelijkheden die Marmoleum biedt uit te beelden, om zo architecten en ontwerpers te bereiken, inspireren en helpen.

Forbo Flooring is met een marktaandeel van ruim 60 procent leider op de wereldmarkt voor projectvinyl, projecttapijt, Marmoleum en Flotex vloerbedekking en Coral schoonloopsystemen. Naast vloerbedekkingen ontwikkelt, fabriceert en verkoopt Forbo een compleet pakket professionele serviceproducten. Alle Forbo-producten worden gekenmerkt door een hoge mate van functionaliteit en duurzaamheid. Forbo Flooring zet zich in voor milieuvriendelijke productie en uitgebreide klantenservice.

<< March 2013 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >