Saint-Gobain sponsort studievereniging Cheops


Saint-Gobain sponsort studievereniging Cheops
21-03-2013 13:00

Saint-Gobain in Nederland sponsort de komende 2 jaar Cheops, de overkoepelende studievereniging van de faculteit Bouwkunde van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). Cheops vertegenwoordigt alle bouwkundestudenten van de TU/e en behartigt hun belangen.

Isover, Gyproc, Glassolutions, Weber-Beamix en Ecophon zijn de vijf direct bij de sponsoring betrokken Saint-Gobain bedrijven. Reina Hengeveld, HR-directeur van Saint-Gobain in Nederland: “Wij zijn wereldwijd actief op het gebied van leef- en bouwomgevingen. Onze groep ontwerpt, maakt en levert bouwmaterialen die nieuwe oplossingen bieden voor moderne uitdagingen zoals op het gebied  van energie en milieu. Ons motto ‘Saint-Gobain bouwt uw toekomst’ past perfect bij het sponsoren van Cheops. Deze studenten zijn tenslotte de architecten en aannemers van de toekomst.”

Joeri Decae van Saint-Gobain Ecophon: “We willen onze kennis met de bouwkundestudenten delen en ze tijdens hun studie een bredere indruk van de processen en materialen in de bouw geven. We hebben flink wat medewerkers met een bouwkundeopleiding binnen onze bedrijven en zijn altijd op zoek naar verbinding met het bouwkundig onderwijs. Op deze manier kunnen studenten al tijdens hun studie nader kennis maken met ons werkterrein en met onze professionals. Op onze beurt zien wij wat studenten bezighoudt en wat zij voor projecten opzetten.”

Bram Valk, bestuurslid Cheops: “Als bouwkundestudent kom je veel in aanraking met bouwmaterialen. Een goede materiaalkeuze en daarmee een goede kennis van materialen zijn erg belangrijk. Toen Saint-Gobain contact met ons op nam om over een samenwerking te praten waren wij daarom ook zeer geïnteresseerd. De samenwerking bestaat naast sponsoring ook uit het aanbieden van activiteiten. Deze activiteiten zullen ons aanbod aan de studenten vergroten. Zo kunnen studenten hun kennis van bouwmaterialen op een leuke manier verbreden.”

De sponsoring van Saint-Gobain in Nederland bestaat onder meer uit het organiseren van bezoeken met studenten aan Saint-Gobain fabrieken om hen te laten zien hoe bouwproducten - die ze nu vaak al gebruiken in hun onderzoek of projecten - gemaakt worden. Ook organiseert Saint-Gobain bezoeken aan gerealiseerde bouwprojecten zodat studenten kunnen zien hoe bouwproducten in de praktijk zijn gebruikt en toegepast.

“Ook willen we graag gastsprekers leveren voor Cheops-bijeenkomsten die kennis delen over onderwerpen zoals energiebesparing, passief bouwen, daylighting en akoestiek. Vanzelfsprekend bieden we volop mogelijkheden om stages en/of afstudeerprojecten bij een van onze bedrijven te doen”, aldus Saint-Gobain.

<< March 2013 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >