Designwedstrijd 'Reconnect Your Space'


Designwedstrijd 'Reconnect Your Space'
28-02-2013 15:05

Interface lanceert de internationale designwedstrijd ‘Reconnect Your Space’. Met deze wedstrijd roept de producent van modulaire vloerbedekking architecten, designers en studenten op een ontwerp te maken dat gebaseerd is op het concept van ‘biofilie’, de instinctieve liefde van de mens voor de natuur.

"De uitdaging is om een oplossing te ontwerpen die laat zien hoe biofilie het ontwerp van stedelijke- en werkomgevingen kan beïnvloeden", aldus Interface.
De maker van het winnende ontwerp wint een vierdaagse reis naar Singapore, San Francisco of Cornwall waar hij of zij kennis kan maken met inspirerende ontwerpen gebaseerd op biofilie. Zo kan de winnaar ontdekken hoe Singapore een ‘stad in een tuin’ probeert te worden, in San Francisco op zoek gaan naar de natuurlijke elementen in populaire monumenten en kennismaken met de dynamische  architectuur- en designwereld en zich in Cornwall onderdompelen in het ‘United Kingdom’s Eden Project’ dat de menselijke afhankelijkheid van natuur onderzoekt.

Met ‘Reconnect Your Space’ kunnen architecten, designers en studenten hun visie op het gebied van biofilie vormgeven. Aanmelden voor de wedstrijd kan tot en met 1 april via de website onderaan dit artikel. Hier kunnen deelnemers een foto, schets of tekening uploaden van hun oplossing om een menselijke ruimte met de natuur te verbinden vergezeld met een omschrijving en toelichting op hun inzending in maximaal vijfhonderd woorden. De inzending die op de meest unieke, inspirerende en doelgerichte manier laat zien hoe een ruimte met natuur gecombineerd kan worden, wordt op 6 mei gekozen tot winnaar. Inschrijven kan tot en met 1 april 11.00 uur.

Van alle inzendingen gaan de zes inzendingen met de meeste stemmen op social media en internet door naar de finale. Een driekoppige jury kiest de uiteindelijke winnaar. De jury bestaat uit Robert Fox, directeur van Fox Architects uit New York, Paul McGillick, hoofdredacteur van Indesign Publishing uit Sydney en Richard Weston, hoogleraar architectuur aan de Welsh School of Architecture, van Cardiff University in Wales.

Het concept van biofilie heeft Interface geïnspireerd tot het ontwerpen van een nieuwe innovatieve collectie: Urban Retreat. Het kleurenpalet van Urban Retreat is gebaseerd op de kernelementen van biofilie en doet volgens de vloerbedekkingsspecialist denken aan het grijs van rotsen, het groen van bossen, en de zachte bruine tinten aan de savanne. "De tegels hebben een dessin met zachte randen dat verwijst naar begroeiing op een muur of mos op takken en boomstammen. Met deze collectie wordt buiten naar binnen gebracht en wordt tegemoet gekomen aan de instinctieve behoefte van de mens aan contact met de natuur", aldus Interface.

www.interfacereconnect.com

 

<< February 2013 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >