Duurzamer dan duurzaam


Duurzamer dan duurzaam
05-02-2013 14:58

Forbo Flooring introduceerde eind januari wereldwijd het nieuwste op alle fronten verbeterde marmoleum, genaamd Marmoleum Next Generation. Deze vloer is nog duurzamer dan zijn voorganger Global 3. Zo heeft Marmoleum Next Generation de laagste LCA (Life Cycle Analysis) van alle vlakke vloeren ter wereld. De nieuwe lijn wordt gemaakt van 97 procent natuurlijke materialen zoals lijnolie en houtmeel, waarvan 72 procent hernieuwbaar en 43 procent gerecycled. Hiervoor wordt 100 procent groene stroom gebruikt. Alle Marmoleum-producten hebben nu bovendien ook hun eigen EPD (Environmental Product Information), die de milieu-impact van het product duidelijk maakt. Eerder al werd Marmoleum onderscheiden met bijna alle ‘ecocertificaten’ zoals het Milieukeur en Cradle-2-Cradle.

De Marmoleum Next Generation wordt geleverd in gemarmerd Real, Fresco en Vivace; gelinieerd Striato; effen Concrete en Walton; en gedessineerd Graphic en Piano. De nieuwe marmercollectie bestaat uit maar liefst 90 kleuren en kent bijzondere dessins met combinaties tot acht verschillende kleuren die variëren in intensiteit en contrast.

Marmoleum kent nu ook bewezen de laagste levensduurkosten, uitgaande van de SDU-rekenmethodiek. Levensduurkosten hangen af van de aanschafprijs van een product, levensduur, mate van herstelbaarheid en met name schoonmaak en onderhoud. Forbo introduceerde daarom een half jaar geleden een nieuwe fabrieksfinish, Topshield2, waardoor de vloer nog eenvoudiger te onderhouden is en flink bespaard kan worden. Daarnaast is Marmoleum dankzij de nieuwe toplaag voortaan bestand tegen krassen, vlekken en kleurvervaging. Medio februari is een nieuwe life cycle cost calculator beschikbaar als app op de site van Forbo. Hiermee kan een opdrachtgever naar eigen wens en gebruik van een gebouw en ruimte de kosten berekenen en vergelijken tot vier typen vloerbedekking.

<< February 2013 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >