Natuur gaat op in werkomgeving


Natuur gaat op in werkomgeving
31-01-2013 2:00

Interface, fabrikant van modulaire vloerbedekking, staat begin februari weer op Material Xperience; de beurs voor architecten en andere creatieve professionals. In de Utrechtse Jaarbeurs toont Interface Urban Retreat. Deze nieuwe collectie is geïnspireerd op het concept van ‘biofilie’, de instinctieve liefde van de mens voor de natuur. De collectie bestaat uit drie verschillende designconcepten en vormt volgens Interface een oplossing voor wie de natuur wil integreren in stedelijke- en werkomgevingen.

Geanne van Arkel, verantwoordelijk voor Sustainable Business Development binnen Interface: "Terwijl onze woon- en werkomgeving steeds meer verstedelijkt, gaan mensen op zoek naar een link met de natuur. Biofilisch design vormt een belangrijke bron van inspiratie voor ontwerpers over de hele wereld om de natuur weer terug bij de mensen te brengen. Urban Retreat haakt in op deze toenemende trend. Interface werkte voor de ontwikkeling van Urban Retreat samen met gerenommeerd designer David Oakey die gespecialiseerd is in ontwerpen geïnspireerd op de natuur. Tijdens zijn vele reizen over heel de wereld kwam hij in aanraking met elementen in architectuur, design, producten en kunst die verwijzen naar de natuur."

"Het kleurenpalet van Urban Retreat is gebaseerd op de kernelementen van biofilie en doet denken aan het grijs van rotsen, het groen van bossen en de zachte bruine tinten aan de savanne. De tegels hebben een dessin met zachte randen dat verwijst naar begroeiing op een muur of mos op takken en boomstammen. De geavanceerde computergestuurde tapijtmachine van Interface, de eerste in zijn soort in Europa, bezorgt de collectie haar unieke geweven look."

Van Arkel vervolgt: "In lijn van onze missie om een positieve impact op het milieu uit te oefenen, zoekt Interface al enige tijd inspiratie uit de natuur voor de ontwikkeling van nieuwe producten. Dat is ook het idee achter Urban Retreat: door de wereld om ons heen te weerspiegelen in onze ontwerpen, materialen en werkwijzen, brengt deze collectie de natuur naar binnen. Hiermee komen we tegemoet aan de instinctieve behoefte van de mens aan contact met de natuur."

Vrijdag 8 februari geeft Geanne van Arkel op Material Xperience een lezing met als thema 'Biomimicry; hoe beproefde, innovatieve oplossingen uit de natuur designers kunnen inspireren in het ontwerpen van duurzame producten'. De lezing is vrij toegankelijk en begint om 10.00 uur.

Material Xperience vindt plaats van 4 tot en met 9 februari in de Jaarbeurs Utrecht. Interface is te vinden in Hal 1, stand 10.
 

<< January 2013 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >