Interface lanceert Fotosfera


Interface lanceert Fotosfera
20-09-2012 10:02

Tapijttegelfabrikant Interface onthult Fotosfera en omschrijft het nieuwe product als 'de eerste commerciële tapijttegel ooit gemaakt van nylon op biologische basis'. Interface maakt met deze lancering een volgende stap in de missie om de impact op het milieu in 2020 volledig te elimineren.Fotosfera bestaat uit garen dat gemaakt is van olie van castorplantzaden, geproduceerd in India. Het product stelt Interface in staat om de afhankelijkheid van fossiele, op petroleum gebaseerde, grondstoffen te minimaliseren en milieu- en sociaaleconomische voordelen te behalen.Castorolie, het belangrijkste ingrediënt van Fotosfera, wordt geproduceerd uit planten die snel groeien, op korte termijn hernieuwbaar zijn en weinig onderhoud vereisen. 70 Procent van de castorplanten in de wereld wordt geteeld in India, in hete, droge omstandigheden waar ze slechts eens in de 25 dagen water nodig hebben.

De planten bieden bovendien interessante sociaal-economische voordelen voor lokale boeren. Castorplanten worden geteeld op marginale gronden, waar andere gewassen vaak niet kunnen groeien. Boeren krijgen hierdoor extra inkomen, de winst is vaak zelfs tien keer meer dan de kosten om de gewassen op te zetten. In tegenstelling tot vele andere gewassen die gebruikt worden voor bio-materiaal, concurreren castorplanten niet met voedselgewassen, aangezien ze kunnen gedijen op land dat ongeschikt is voor andere gewassen.

Nigel Stansfield, Chief Innovations Officer bij Interface: "Fotosfera is een baanbrekende productinnovatie van Interface. Het heeft de hoogwaardige kwaliteit en goede prestaties die klanten verwachten van onze tapijttegels, maar versnelt ook onze Mission Zero doelstelling doordat de collectie gemaakt is van garen dat voor 63 procent bestaat uit biologisch materiaal. Een voornaam doel van Mission Zero is het verbreken van de navelstreng met petrochemicaliën. Ons streven is om al onze producten gerecycled of biobased te krijgen voor 2020. Daarnaast biedt Fotosfera duurzame zakelijke kansen voor arme boeren. Het is nog vroeg, maar het is een overtuigend bewijs dat we grenzen verleggen en voortdurend innoveren om aan de vraag naar steeds duurzamere producten te voldoen."

Fotosfera bestaat uit twee ontwerpen – Structured en Micro – en zijn beide beschikbaar in acht op elkaar afgestemde kleurstellingen. Fotosfera wordt standaard geleverd met de CO2-neutraal dienst Cool Carpet en het lijmvrije installatiesysteem TacTiles.

<< September 2012 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >