Forbo introduceert nieuwe finish voor marmoleum


Forbo introduceert nieuwe finish voor marmoleum
11-06-2012 10:30

Forbo Flooring heeft onlangs een nieuwe finish voor marmoleum ontwikkeld en geïntroduceerd, genaamd Topshield2. Door de unieke structuur van Topshield2 is het linoleum van Forbo sterker, duurzamer en eenvoudiger te onderhouden, waardoor een flinke besparing kan worden bereikt op onderhoudskosten. Daarnaast zorgt de dubbel UV-geharde toplaag ervoor dat Marmoleum voortaan bestand is tegen krassen, vlekken en kleurvervaging. Topshield2 maakt linoleum ook vuilafstotend. Marmoleum is bovendien bacteriostatisch en bestand tegen handalcohol. Scholen, ziekenhuizen, kantoren en particulieren die kiezen voor marmoleum met de nieuwe vuilwerende toplaag opteren volgens Forbo voor gemak, lagere kosten en een optimaal uiterlijk. Als bewijs heeft Frobo een vlek- en krastest op YouTube gezet, met onder andere slijpkorrels, koffie en sambal.

De revolutionaire Topshield2 finish op waterbasis is volgens Forbo de grootste doorbraak in marmoleum van de laatste tien jaar. Topshield2 is een hoogwaardige tweelaags finish bestaande uit een sterke primer en een uitermate slijtvaste toplaag. De primer is flexibel en elastisch en zorgt voor een goede hechting aan het marmoleum. De toplaag is extreem sterk en beschermt tegen vuil, krassen en vlekken. Topshield2 maakt het onderhoud van marmoleum gemakkelijker en goedkoper omdat het de noodzaak tot reiniging en onderhoud aanzienlijk vermindert. Zo is het initieel aanbrengen van een polymeer op een nieuwe vloer niet langer nodig. Ook anderszins vraagt de vloer niet om specifieke onderhoudseisen.

Marmoleum met Topshield2 is onafhankelijk getest en vergeleken met andere vlakke veerkrachtige vloeren zoals vinyl, rubber en andere linoleumvloeren. De testen zijn uitgevoerd door WFK (Duitsland) en Sohit (Nederland). Marmoleum met Topshield2 presteerde in alle gevallen aanzienlijk beter qua vuilaanhechting, reiniging en vlekbestendigheid. Reiniging en onderhoud zijn bovendien eenvoudig en garanderen levendige kleuren en maximale hygiëne. Marmoleum met Topshield2 is bijvoorbeeld permanent bacterio- en antistatisch. Een recent testrapport van TNO bewijst bovendien dat de gevreesde ziekenhuisbacterie MRSA op Topshield2 geen kans heeft. Verder is de vloer brandwerend en bestand tegen schroeiplekken van sigaretten. In tegenstelling tot vloeren met een PUR-finish, waarbij slijtage en vuil zich na verloop van tijd openbaren in kleine krasjes, kan marmoleum met Topshield2 eenvoudig worden hersteld en vernieuwd. Bovendien heeft Topshield2 een gunstig effect op het binnenklimaat. De vloer is hiermee uitermate geschikt voor zorginstellingen en scholen.

 Een officieel milieuonderzoek, de LCA analyse (Life Cycle Assesment), toont aan dat Marmoleum Topshield2 nog milieuvriendelijker is geworden. Dit komt doordat er gedurende de levensduur minder reinigingsmiddelen nodig zijn. Volgens Forbo blijft marmoleum daarmee (samen met hout) de meest milieuvriendelijke vloerbedekking ter wereld. Marmoleum is gemaakt van 97% natuurlijke grondstoffen zoals lijnzaadolie, pijnhars, jute, kalksteen en houtmeel. Marmoleum behaalde onlangs het Cradle-to-Cradle zilver certificaat.

<< June 2012 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >