Nieuwe looks tijdens Milaan Design Week


Nieuwe looks tijdens Milaan Design Week
19-04-2012 11:36

InterfaceFLOR, leider in design en productie van hoogwaardig tegeltapijt, presenteert op de Milaan Design Week de nieuwe, internationale merknaam Interface én de nieuwe collectie Metropolis. Interface is aanwezig op de exclusieve en toonaangevende design tentoonstelling La Triennale di Milano.

Naast de lancering van het nieuwe merk kondigt Interface aan zich wereldwijd te gaan inzetten voor Green Apple Day of Service. Hiervoor worden medewerkers, klanten en leveranciers gestimuleerd om zich vrijwillig in te zetten voor duurzame projecten op scholen in de buurt. Hiermee is Interface een van de eerste bedrijven die zich verbindt aan dit project. In 2011 hebben medewerkers van Interface al meer dan 10.000 uur vrijwilligerswerk verricht.

InterfaceFLOR versimpelt de bedrijfsnaam wereldwijd in Interface, waarmee wordt verwezen naar de naam waaronder het bedrijf werd opgericht door wijlen Ray Anderson. De nieuwe progressieve uitstraling van het merk toont de groeiende en wereldwijde aanwezigheid van de organisatie en haar toekomstige ambities. De nieuwe naam eert de erfenis en de visie van deze duurzaamheidspionier. De nieuwe look, die zal worden onthuld in Milaan, is een moderne kijk op de rijke designhistorie van het bedrijf.

Maria Davlantes, senior vice-president en chief marketing officer van Interface: "Het Interface merk belichaamt onze toewijding aan het ontwerpen en produceren van producten met een hoger doel. Hiermee doelen wij op producten die schoonheid, innovatie, functionaliteit en duurzaamheid combineren en onze klanten inspireren om hun eigen visie te uiten met design. Het nieuwe merk is een versterking van wie we zijn als bedrijf."

De wereldwijde rebranding naar Interface debuteert samen met de nieuwe designcollectie en expositie op de Milaan Design Week. Van 17 tot 22 april 2012 zijn beide te bewonderen in La Triennale di Milano. De nieuwe Metropoliscollectie bestaat uit opvallende producten, ontwikkeld met het oog op duurzaamheid en geïnspireerd op de heersende design- en culturele trend: de ideologische wedergeboorte na een apocalyps, die een einde maakt aan steden en culturen.

Nigel Stansfield, vice president en chief innovation officer van Interface: "De Metropolis-collectie weerspiegelt onze hoopvolle visie op een duurzamere toekomst, waar mensen in harmonie leven met het eco-systeem, zonder de aanwezige grondstoffen van onze planeet uit te putten. De nieuwe collectie is op zijn best, met opvallende designs die het gevoel en de mysterie van de nieuwe wereld reflecteren, echte eye catchers, innovatief en natuurlijk functioneel."

Geheel in lijn met de duurzame ambities van Interface is een derde van de Metropolis-collectie gemaakt van 100 procent gerecycled garen, vervaardigd uit restmaterialen zoals gebruikte visnetten, maar ook garen van gebruikte tapijttegels, die zijn gerecycled via het ReEntry 2.0 tapijt terugnameprogramma van Interface. De nieuwe collectie is willekeurig en lijmvrij te installeren, waardoor er veel minder afval overblijft en de installatietijd aanzienlijk wordt verkort. Bovendien wordt het gros van de collectie standaard geleverd met het CO2-compensatieprogramma van Interface.

Davlantes: "Alles wat we doen binnen Interface is gericht op design. Een ontwerp moet zinvol en bedachtzaam zijn, dat is wie wij zijn en hoe we te werk gaan. Gedurende het jaar zal dit thema centraal staan. Door middel van het gedenkboek ‘Design with Purpose’ willen wij het erfgoed van Interface zowel intern als extern op een feestelijke manier uitdragen."

<< April 2012 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >