Post-apocalyptische wereld in Milaan


Post-apocalyptische wereld in Milaan
16-02-2012 2:00

InterfaceFLOR heeft de Milan Design Week 2012 gekozen als Europees platform voor de lancering van de nieuwste designcollectie ‘Metropolis’. Speciaal voor de nieuwe collectie, die inhaakt op de actuele trend over de apocalyps en de daarop volgende wedergeboorte, creëert InterfaceFLOR een post-apocalyptische wereld in La Triennale.Ook dit jaar wordt de tentoonstelling van InterfaceFLOR ontworpen door architect en modeontwerper Francesco Maria Bandini. Vorig jaar was hij ook verantwoordelijk voor ‘The Positive Floor’, dat veel opzien baarde in Milaan. Dit jaar staat La Triennale in het teken van de apocalyps en de daarop volgende wederopbouw van de metropolis. Speciaal voor dit thema creëert Bandini een tentoonstelling die de post-apocalyptische wereld van InterfaceFLOR vertaalt.

Michele Iacovitti, vice-president marketingcommunicatie en branding bij InterfaceFLOR: "De apocalyps heeft voor velen een negatieve connotatie met destructie en de dood, maar vanuit InterfaceFLOR kijken we naar de positieve mogelijkheden die de wedergeboorte ons biedt. Voor ons betekent de wedergeboorte een betere, heldere en duurzamere toekomst. Het is ook een inspiratie geweest voor een aantal van onze onderscheidende producten. De tentoonstelling belooft bezoekers te vervoeren naar een wereld van hoop, schoonheid en licht, ontstaan uit de nasleep van een destructieve, apocalyptische gebeurtenis."

De vijftien nieuwe designs van de nieuwe collectie Metropolis symboliseren verleden, heden en toekomst van de menselijke beschaving en hun grote steden. Verschillende designs zijn geïnspireerd op de natuur, die over vervallen gebouwen heen woekert en de surrealistische patronen en elektrische lichten van toekomstige steden. Wat ze allen gemeen hebben is slijtvastheid en veerkrachtigheid, evenals een verlaagde impact op het milieu.

De InterfaceFLOR Metropolis tentoonstelling is te zien tijdens de Milan Design Week in La Trienalle van 17 tot 22 april 2012.
 

<< February 2012 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >