Forbo breidt service marmoleumrecycling uit


Forbo breidt service marmoleumrecycling uit
31-01-2012 11:00

De nieuwe marmoleum recyclingservice waarmee Forbo in juli 2011 is begonnen, is een  succes. In de afgelopen zes maanden resulteerde de service, waarmee klanten hun marmoleum snijrestanten aan Forbo kunnen teruggeven, in meer dan 17.000 kilo marmoleum snijafval die werd hergebruikt in nieuwe marmoleumvloeren.

Het recyclingprogramma heeft daarmee alle verwachtingen overtroffen. Naast snijafval, neemt Forbo sinds begin januari ook complete rollen marmoleum terug voor hergebruik. In de eerste weken leverde dat ruim 500 rollen op. Voor 2012 heeft het bedrijf zich ten doel gesteld om meer dan 50.000 kilo materiaal te recyclen via deze service. Forbo is de enige vlakke vloerenfabrikant die materiaal terugneemt en direct hergebruikt in nieuwe producten.

Voor het recycling programma heeft Forbo een speciale installatie gebouwd - geïntegreerd in het marmoleumproductieproces - waarmee containers met snijrestanten gelost, vermalen en direct hergebruikt kunnen worden. Project- en woninginrichters die belangstelling hebben voor het recyclingprogramma kunnen een container bij Forbo bestellen die in samenwerking met de firma Icova gratis wordt gebracht en weer opgehaald. Hiermee biedt Forbo ondernemers een kans om op een simpele manier een stap te zetten op het gebied van duurzaam ondernemen en MVO, en te voorkomen dat de snijrestanten bij het grofvuil terecht komen.

Marmoleum bestaat uit lijnolie, tallolie, pijnhars, houtmeel, kalksteen, pigmenten, jute en lak. Maar liefst 97% van deze grondstoffen is natuurlijk, waarvan 70 procent hernieuwbaar en bijna 40 procent recyclebaar. Marmoleum is daarnaast volledig biologisch afbreekbaar.

Marmoleum wordt dan ook wereldwijd erkend door onafhankelijke organisaties voor eco-certificering. In Nederland beschikt marmoleum over het Milieukeur. Volgens het ‘Basiswerk Milieuclassificatie Bouwproducten’ van het NIBE (Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie) heeft linoleum de top-milieuklasse 1A. Het NIBE-boekwerk is de leidraad voor het realiseren van duurzame woning- en utiliteitsbouw. Volgens een LCA (Life Cycle Assesment) van de Universiteit van Leiden is het (samen met ongelakt hout) de duurzaamste vloerbedekking ter wereld.

Met het marmoleum recyclingprogramma speelt Forbo ook in op de nieuwe regelgeving op het gebied van overheidsinkopen genaamd ‘Criteria voor Duurzaam Inkopen van Kantoorstoffering’. Hierin staat aan welke duurzame eisen de overheidsinkopen op het gebied van kantoorstoffering moeten voldoen. Ook hier geldt marmoleum als een voorbeeld op het gebied van duurzaamheid.

<< January 2012 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >