Cradle-to-Cradle Zilver certificaat voor Forbo Flooring


Cradle-to-Cradle Zilver certificaat voor Forbo Flooring
08-12-2011 9:46

Marmoleum, de van nature duurzame vloerdekking van Forbo Flooring, heeft op 30 november het Cradle-to-Cradle Zilver certificaat officieel ontvangen. Namens de EPEA (Environmental Protection Encouragement Agency) reikte Hein van Tuijl het certificaat uit aan Edo Rem, Manager Marketing van Forbo Flooring tijdens het Nationaal Sustainability Congres 2011. Daarmee wordt het oer-Hollandse product dat al 112 jaar in de Zaanstreek wordt geproduceerd, opnieuw officieel ‘eco-erkend’.

Marmoleum heeft de overtuigende milieuprestaties te danken aan het gebruik van zorgvuldig gecontroleerde en geteelde duurzame grondstoffen. De voornaamste grondstof is lijnzaadolie. Daarnaast bestaat Marmoleum uit hars, tallolie, houtmeel, kalksteen, pigmenten, jute en lak. Op de pigmenten en lak na zijn al deze ingrediënten (97 procent) natuurlijk. Daarnaast is 67 procent van de bestanddelen hernieuwbaar en plantaardig. Bovendien zijn houtmeel en tallolie restproducten van de houtindustrie die Forbo hergebruikt. Marmoleum is verder composteerbaar en kan in zijn geheel gerecycled worden.

Wereldwijd is Marmoleum beloond met vele milieucertificaten, waaronder het Nederlandse Milieukeur en de top-milieuklasse 1A volgens het Basiswerk Milieuclassificatie Bouwproducten van het NIBE (Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie). Volgens een LCA (Life Cycle Assesment) van de Universiteit van Leiden is het (samen met ongelakt hout) de duurzaamste vloerbedekking ter wereld. Het Cradle-to-Cradle Zilver certificaat voegt daar een belangrijke erkenning aan toe.

Het cradle-to-cradle gedachtegoed is een nieuwe kijk op duurzaam ontwerpen, bouwen en leven in het algemeen. De kern van cradle-to-cradle is het principe: afval is voedsel. Alle gebruikte materialen dienen biologisch afbreekbaar te zijn of dienen na hun leven in het ene product, nuttig te kunnen worden ingezet in een ander product. Hierbij mag geen kwaliteitsverlies optreden en alle restproducten moeten hergebruikt kunnen worden of milieuneutraal zijn. Op die manier is de kringloop van afval tot voedsel compleet. En dat gaat al 112 jaar op voor Forbo’s Marmoleum.
De cradle-to-cradle filosofie sluit ook goed aan bij de levenscyclusanalyses (LCA’s) die Forbo al jarenlang uitvoert om de duurzaamheid van haar producten te bevorderen.
Namens de EPEA (Environmental Protection Encouragement Agency) reikt Hein van Tuijl (links) het certificaat uit aan Edo Rem, Manager Marketing van Forbo Flooring tijdens het Nationaal Sustainability Congres 2011.  

<< December 2011 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >