Tapijttegels uit gerecycled materiaal


Tapijttegels uit gerecycled materiaal
27-10-2011 2:00

Desso lanceert 60 procent van zijn assortiment tapijttegels met Econyl-garens van Aquafil. Dit zijn garens die gemaakt zijn uit 100 procent gerecycled materiaal, inclusief post-consumer teruggewonnen garen afkomstig van Desso’s Refinity-fabriek.

Begin 2008 heeft Desso zich tot doel gesteld om in 2020 100 procent cradle-to-cradle te zijn. Met deze doelstelling wil de tapijtproducent niet alleen een positieve bijdrage leveren aan de huidige generatie, maar ook aan toekomstige generaties. Het gaat er voor Desso om 'de juiste dingen goed te doen'. In het cradle-to-cadle ontwerp komt de inspiratie uit de natuur en is tapijt samengesteld uit grondstoffen die constant in gebruik blijven, in een oneindige cyclus.

In 2010 heeft Desso EcoBase gelanceerd, een nieuwe tapijttegelrug die 100 procent veilig gerecycled kan worden in Desso’s eigen productieproces.

Het garen en de rug van gebruikte tapijttegels worden gescheiden in de Refinity-fabriek van Desso. Daarbij ontstaan twee materiaalstromen en wordt, na een extra zuiveringsfase, het garen verwerkt tot basismateriaal waarna de garenfabrikanten er weer nieuw garen van maken.

Tijdens een recent bezoek aan de regeneratiefabriek van Aquafil in Slovenië zei Stef Kranendijk, CEO van Desso: "We zijn er trots op dat we hier bij de regeneratiefabriek van Aquafil zijn en dat we kunnen aankondigen dat Desso voor het grootste deel van zijn assortiment tapijttegels zal overstappen naar Econyl, een garen dat gemaakt wordt uit 100 procent gerecycled materiaal. Dit is een bewuste keuze van Desso: door voor een groot deel van onze producten over te stappen op Econyl-garen willen we de grootst mogelijke positieve bijdrage aan het milieu verzekeren. Daarnaast past het perfect binnen onze cradle-to-cradle strategie om de kringloop rond te maken, en we zijn er buitengewoon trots op een zo voortreffelijke partner te hebben in Aquafil, een bedrijf dat onze langetermijnvisie ondersteunt.”

Giulio Bonazzi, directeur van Aquafil voegt daaraan toe: “Desso is een belangrijke strategische partner voor ons in Europa en onze bedrijven delen dezelfde visie: het beschermen van waardevolle grondstoffen en deze hergebruiken in een eindeloze cyclus. Ook dankzij Desso’s cradle-to-cradle strategie krijgt Aquafil nu post-consumer teruggewonnen garen van de Refinity-fabriek van Desso, dat hier door Aquafil gebruikt wordt voor de productie van nieuw garen. Samen proberen we de kringloop te sluiten.”
 

<< October 2011 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >