Forbo introduceert nieuwe duurzame collectie


Forbo introduceert nieuwe duurzame collectie
23-07-2011 14:34

Forbo Flooring  heeft een nieuwe Marmoleum-collectie geïntroduceerd met zeer verrassende kleuren, genaamd Unexpected Nature. Adembenemende landschappen en bijzondere natuurfenomenen vormen de inspiratiebron voor de nieuwe Marmoleum vloeren. De onverwachte kleuren en spectaculaire patronen worden omschreven als fris en karakteristiek. De nieuwe collectie van in totaal 18 gestreepte en gemarmerde dessins brengt het authentieke, eerlijke en natuurlijke karakter van het 111-jarige Marmoleum op een verrassende wijze naar voren. Marmoleum is gemaakt van 97 procent natuurlijke grondstoffen en is volledig biologisch afbreekbaar.

 

De Unexpected Nature-collectie is ontleend aan de natuur in haar volle pracht. Het smaragdgroen van de zee, vulkanische kopertinten en het oker van bergketens. De inspiratie is afkomstig van de uitbundige kleuren en structuren van bestaande landschappen en natuurfenomenen zoals de Alcantara-kloof in Sicilië, het Ljótipollur-kratermeer in IJsland en het stenen woud van Shilin in China.

 

De negen nieuwe gemarmerde dessins bestaan uit rijke tinten, frisse heldere pastels en gelijkmatig verdeelde warme en koude tonen. De collectie wijkt opvallend af van de bestaande Marmoleum kleuren. De gestreepte dessins staan in het teken van contrasten: zacht en krachtig, ruig en verfijnd, zwaar en licht, en vol en pastel. De collectie bevat ook koele kleuren die tot nu toe ontbraken. De vloeren binnen elke serie zijn zo ontworpen dat ze uitstekend met elkaar combineren.

 

De Unexpected Nature-collectie is van Nederlandse bodem; de productie vindt plaats in de Forbo-fabriek in Assendelft. De grondstoffen zijn duurzaam en worden zorgvuldig gecontroleerd en geteeld. Er worden bijvoorbeeld geen insecticiden gebruikt. Het voornaamste bestanddeel is lijnzaadolie. Daarnaast bestaat Marmoleum uit tallolie, hars, houtmeel, kalksteen, pigmenten, jute en lak. Maar liefst 97 procent van deze grondstoffen is natuurlijk, waarvan 70 procent hernieuwbaar en bijna 40 procent gerecycled. Marmoleum is daarnaast volledig biologisch afbreekbaar, kan in zijn geheel hergebruikt worden en gaat gemakkelijk 25 jaar mee. Het is zelfs een goede brandstof om energie op te wekken.

 

Marmoleum wordt wereldwijd erkend door onafhankelijke organisaties voor eco-certificering. In Nederland beschikt Marmoleum over het Milieukeur. Volgens het ‘Basiswerk Milieuclassificatie Bouwproducten’ van het Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie (NIBE) heeft linoleum de top-milieuklasse 1A. Het NIBE-boekwerk is de leidraad voor het realiseren van duurzame woning- en utiliteitsbouw. Marmoleum voldoet ook aan de minimumeisen welke gesteld worden door het Ministerie van VROM betreffende het duurzaam inkopen van kantoorstoffering door centrale en decentrale overheden. Volgens een Life Cycle Assesment (LCA) van de Universiteit van Leiden is het, samen met ongelakt hout, de duurzaamste vloerbedekking ter wereld.

<< July 2011 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >