Vijfenveertig producten gecertificeerd


Vijfenveertig producten gecertificeerd
27-04-2011 11:45

Steelcase kondigt aan dat het voor vijfenveertig producten uit de stoelen-, bureau- en opberglijn is gecertificeerd met het Indoor Advantage Certificaat. Dit certificaat is onderdeel van het binnenluchtkwaliteit-programma van Scientific Certification Systems (SCS).

De term ‘binnenluchtkwaliteit’ verwijst naar de kwaliteit van de lucht in gebouwen die invloed kan hebben op de gezondheid, het algehele welzijn en de prestaties op het werk. Aangezien de meeste mensen het overgrote deel van hun tijd binnen doorbrengen - thuis, op het werk of op school - is de kwaliteit van de binnenlucht een belangrijk thema voor architecten, ontwerpers, inkopers en werkgevers.

Verschillende studies hebben aangetoond dat een slechte binnenluchtkwaliteit kan leiden tot gezondheidsproblemen, zoals reukproblemen, slijmvliesirritaties, hoofdpijn en misselijkheid. Samenvattend wordt ook wel gesproken van het ‘sick building syndrome’. Daarnaast komen uit onderzoek van Steelcase in samenwerking met Ipsos een aantal cijfers naar voren aangaande verschillende aan slechte binnenlucht gerelateerde symptomen:
• 49 procent van alle Nederlandse medewerkers heeft minstens eenmaal per week vermoeide ogen;
• 22 procent van de medewerkers heeft wekelijks last van hoofdpijn;
• 24 procent geeft aan te lijden onder een slechte binnenluchtkwaliteit.

Epa, het federale agentschap van de Verenigde Staten dat verantwoordelijk is voor de bescherming van de volksgezondheid en het milieu, stelt dat de vervuiling van de binnenlucht kan oplopen tot een concentratie die tien maal hoger is dan in de buitenlucht. stelt dat de vervuiling van de binnenlucht kan oplopen tot een concentratie die tien maal hoger is dan in de buitenlucht. Voor zo’n slechte kwaliteit van de binnenlucht is een aantal oorzaken aan te wijzen zoals onvoldoende ventilatie en luchtcirculatie, slechte reiniging en overmatige uitstoot van schadelijke stoffen. Vluchtige organische stoffen (VOS), afkomstig van bijvoorbeeld toegepaste bouwmaterialen, uit printers, verf, tapijt en meubilair zijn een voorbeeld van stoffen die schadelijk kunnen zijn.

Het doel van Steelcase is volledig geïnformeerd te zijn op dit gebied, zodat het bedrijf tijdens het ontwerp- en ontwikkelproces voor materialen kiest die geen schadelijke stoffen bevatten. Dit is in lijn met de cradle- to-cradle-filosofie van Steelcase. Het bedrijf zorgt ervoor dat het producten ontwikkelt met de laagst mogelijke uitstoot van VOS. Hiermee verkleint de werkomgevingspecialist de kans op gezondheidsproblemen als gevolg van slechte binnenluchtkwaliteit. Volgens Serena Borghero, marketing en sustainability manager bij Steelcase Benelux, is hier meer aandacht voor bij organisaties: “Bedrijven geven steeds meer om het welzijn van hun medewerkers. Het welzijn geldt dan ook als een stimulans voor meer gemotiveerde en beter presterende mensen.”
 

<< April 2011 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >