Milaan in volle gang


Milaan in volle gang
13-04-2011 8:00

U leest dit bericht waarschijnlijk vanaf uw hotelkamer. Toch? Want momenteel is Milaan het Mekka van de internationale meubelindustrie. Vanaf 11 tot en met 17 april vindt in de Noord-Italiaanse stad de Salone Internazionale del Mobile plaats.

Niet alleen op het prachtige beursterrein ten noorden van de stad, ook overal in en nabij het centrum van Milaan kunt u allerlei spannend (en minder spannend) meubeldesign aantreffen. Op de beurs zelf (waar dit jaar onder de titels Salone Ufficio en Euroluce extra aandacht wordt besteed aan kantoormeubilair en verlichting) kunt u onder (veel) meer bedrijven als Vitra, Offect, Artifort en Thonet aantreffen.

Maar ook buiten het beursterrein valt genoeg te beleven. Sterker nog: menig designliefhebber neemt tegenwoordig niet eens meer de moeite om de metro naar het beurscomplex te nemen. Want ook de stad zelf bruist van design.

In de oorspronkelijk avantgardistische wijk Zona Tortona zoekt de gevestigde industrie meer en meer een plaatsje. Steeds meer grote bedrijven verdringen de angry young men (en women!) die deze wijk de afgelopen jaren populair maakten.

Jonge ontwerpers, die niet met de industrie geassocieerd willen worden en/of de hogere huren voor de expositieruimtes niet meer kunnen betalen, zoeken hun heil elders in de stad. Sinds vorig jaar is de wijk Ventura Lambrate sterk in opkomst, zeker bij Nederlandse exposanten én bezoekers.

Nederlanders zijn in Milaan sowieso in overvloed te vinden. Behalve bekende namen als Marcel Wanders, Maarten Baas, Ahrend, Gispen, Lensvelt en Brand van Egmond zijn ook allerlei (nog) onbekende jonge ontwerpers en designopleidingen actief in het Milaanse. Kortom: hoogste tijd om uw hotelkamer weer te verlaten!

<< April 2011 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >