Ambtenaren klaar voor Het Nieuwe Werken


Ambtenaren klaar voor Het Nieuwe Werken
20-01-2011 8:43

ErgoDirectInternational, leverancier van oplossingen voor gezonder, slimmer én efficiënter beeldschermwerk, maakt bekend dat zij duizenden ambtenaren bij verschillende ministeries, heeft toegerust met innovatieve hulpmiddelen ter ondersteuning van Het Nieuwe Werken.

Het Nieuwe Werken (HNW) of Werken Nieuwe Stijl is een nieuwe manier om werk te organiseren of werk in te delen met als doel productiever (en dus efficiënter) te zijn. Een officiële eenduidige definitie bestaat niet, maar bij Het Nieuwe Werken gaat het vooral om een omslag in denken over werk. Ook binnen de overheid lopen veel HNW-projecten als ‘Ambtenaar voor de Toekomst’, ‘Organisatie Gebonden Huisvesting (OGH)’, ‘Proces Gebonden Huisvesting (PGH)’.

ErgoDirect International helpt organisaties om HNW-werkplekken dusdanig toe te rusten dat de medewerker daadwerkelijk gezonder, slimmer en efficiënter met de computer kan werken. Duizenden ambtenaren die binnen Het Nieuwe Werken zijn toegerust met een laptop, zijn door ErgoDirect International voorzien van een mobiele HNW-kit bestaande uit een superlichte, met de laptop geïntegreerde, laptophouder, een licht minitoetsenbord (eventueel met los numeriek deel), een ergonomische muis en een laptoptrolley, -rugzak of -tas.

Laptophouders worden steeds breder ingezet om laptopgebruikers comfortabel te kunnen laten werken. Een laptophouder biedt de gebruiker de mogelijkheid om het laptopscherm op een comfortabele hoogte te plaatsen. Samen met een muis en extern toetsenbord kan de laptop zo als het ware worden omgevormd tot een ‘desktop’. Veel laptopgebruikers ervaren het telkens opzetten van een losse laptophouder niet als vanzelfsprekend, waardoor na verloop van tijd de goede werkplek niet meer wordt opgezet en de (efficiency)winst weer gaat verloren.

De geïntegreerde FlexTop Integrated laptophouder, die als maatpak aan de laptop is bevestigd, neemt dit probleem weg. Door zijn zeer lage gewicht (minder dan 150 gram), minimale dikte (2 millimeter) en functie als tweede huid aan de laptop, nodigt de FlexTop Integrated standaard uit tot gezond en efficiënt laptopgebruik. De FlexTop Integrated biedt de gebruiker de mogelijkheid om het laptopscherm op elk tijdstip en op elke plaats op de juiste en comfortabele hoogte te plaatsen. De ergonomische muis en het comfortabele minitoetsenbord maken de omvorming, van de laptop tot een gezonde en efficiënte ‘desktop’, compleet.

“De HNW-kit van ErgoDirect International heeft bij onze mensen veel van de bezwaren van het werken met een laptop en het gebruik van laptophouders weggehaald. De gebruiker heeft nu op elk moment en elke plaats zijn vertrouwde, doch nu mobiele, ‘desktop’ tot zijn beschikking. Onze laptops zijn nu met recht gezonde, ergonomische en efficiënte laptops.” aldus Han Prenger, Projectleider BCFD Ministerie van Financiën.

“Met de FlexTop Integrated ligt het dagelijks gebruik van laptophouders op meer dan 98 procent. We mogen dan ook met recht stellen dat het maatpak, wat de FlexTop Integrated biedt, standaard en van nature gezond en efficiënt laptopgebruik uitlokt.” aldus John van Hooft, directeur bij ErgoDirect International.
 

<< January 2011 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >