GE en Vodafone ontdekken interactieve vergadertafel


GE en Vodafone ontdekken interactieve vergadertafel
06-01-2011 10:19

Na de lancering door Steelcase van de media:scape hebben early adaptors General Electric en Vodafone de vergadertafel in gebruik genomen. In deze interactieve vergadertafel zijn meubilair en technologie samengevoegd, zodat de sociale en technologische aspecten van samenwerken gecombineerd worden.

70 Procent van de ideeën ontstaat door samenwerking (bron: US Workplace Survey). Bij GE en Vodafone speelt samenwerken een belangrijke rol. Beide bedrijven maken veelvuldig gebruik van de media:scape, een van de producten uit het Steelcase Collaboration programma die Het Nieuwe Werken ondersteunen.

Bij GE vergaderen medewerkers volgens een persbericht van Steelcase graag met de media:scape. Ten eerste omdat  ze snel en effectief contact met elkaar kunnen leggen en gemakkelijk complexe problemen en creatieve oplossingen met anderen kunnen bespreken. De media:scape maakt de communicatie gemakkelijk door eenvoudig van de ene naar de andere laptop te kunnen switchen en dit snel zichtbaar te maken voor iedereen in de meeting. Ten tweede omdat medewerkers van GE vaak wereldwijd met elkaar in overleg treden over allerhande verschillende onderwerpen. Zowel Finance, HR, Operations en Engineering gebruiken de moderne meeting room veelvuldig.

Piet Verhagen, Parts & Logistics Manager van GE: "Media:scape is voor ons een uitkomst. Niet alleen vanwege de aard van onze werkzaamheden die met zich meebrengt dat we veel vergaderen over gedetailleerde technische ontwerpen en vraagstukken. Maar ook omdat we veel wereldwijd vergaderen vanwege het feit dat HQ en Supporting functions zich elders bevinden."

Verhagen legt uit: "Met de media:scape op het kantoor in Nederland leggen we via het videoconferencing systeem van Cisco contact met locaties in de VS en andere landen waar ook media:scapes zijn geïnstalleerd. De informatie van de zes laptops aangesloten op de media:scape in Nederland wordt geprojecteerd op smartboards en gedeeld via intranet. Iedere videoconferenceroom is ingericht voor vijftien personen en wereldwijd kunnen tot maximaal twaalf verschillende landen inbellen en deelnemen aan de vergadering. Inmiddels heeft GE wereldwijd al meer dan honderd van deze kamers in gebruik genomen. Deze nieuwe manier van vergaderen past goed bij ons credo: imagination at work."

Bij Vodafone werken medewerkers niet alleen tijd- en plaatsonafhankelijk, maar ook veel samen. Op het hoofdkantoor in Maastricht ontmoeten ze elkaar veelal in de Plaza, de vele koffiecorners, loungerooms, projectteamruimtes en video conference rooms. Hieraan is een nieuwe interactieve manier van samenwerken toegevoegd met de komst van de media:scape. Tijdens een vergadering met de media:scape kunnen medewerkers in kleine groepen van twee tot zes personen - het ideale aantal voor samenwerken - gemakkelijk informatie delen en controleren met snelle overgangen tussen de verschillende technologieën en deelnemers. Dit zorgt voor efficiëntere vergaderingen bij Vodafone.

Tjeu Verheijen, Manager ‘The Changing Workplace’ bij Vodafone Nederland: ‘Wij gebruiken de media:scape zeer intensief. Het past perfect bij onze manier van werken. Sowieso werkt iedereen met een laptop die eenvoudig op de media:scape is aan te sluiten, daarnaast werken wij steeds vaker in kleine teams. Ik verwacht dat we snel verschillende uitvoeringen van de media:scape binnen onze panden zullen gaan inzetten."

De in de tafel ingebouwde Personal User Control Key (PUCK) verbindt de laptops van  medewerkers, zodat een open digitaal platform ontstaat. Met één druk op de knop wordt informatie van de laptop zichtbaar op het grote scherm. Wanneer iemand anders de leiding wil overnemen, drukt hij simpelweg op de PUCK en zijn digitale informatie is voor alle deelnemers aan de vergadering zichtbaar op het scherm.
  

<< January 2011 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >