InTouch, de nieuwe Dauphin-stoel


InTouch, de nieuwe Dauphin-stoel
22-10-2010 9:00

Met een innovatieve nieuwe draaistoel hoopt Dauphin een ergonomische revolutie te ontketenen. De stoel past zich naadloos aan aan elk lichaam en zorgt voor permanent contact met de zitting en de rugleuning bij alle bewegingen. Op die manier wordt de fysieke harmonie tijdens het zitten hersteld en een verkeerde lichaamshouding voorkomen. De InTouch is een van de nieuwe producten die Dauphin presenteert tijdens de Orgatec, die van 26 tot 30 oktober plaatsvindt in Keulen.

De InTouch is ontworpen door Martin Ballendat. De zitting en de rugleuning volgen het lichaam bij alle voorwaartse en achterwaartse bewegingen. Op die manier blijft de stoel altijd ‘in touch’ met de gebruiker. Daarnaast regelt het gepatenteerde synchrone mechanisme de flexibele, beweegbare zitting en rugleuning zodanig dat deze de gebruiker in elke houding optimaal ergonomische steun bieden. Dit is mogelijk dankzij een speciaal systeem dat zorgt voor een continue spanning op de rugleuning. Daardoor gaat de achterkant van de stoel op en neer in reactie op de natuurlijk heupbewegingen van de gebruiker. Dit zorgt voor een optimale beweging van de rug.

Het stoeloppervlak is in drieën verdeeld en past zich zodoende aan aan de bewegingen van elke individuele gebruiker. De flexibele rugleuning buigt naar achteren en naar beide zijden, en sluit zich rond de hele rug van de gebruiker. Het draaipunt van de stoel ligt ver genoeg naar voren om ervoor te zorgen dat de heupen en voeten van de gebruiker niet niet opgetild worden als hij achterover leunt - zoals bij de meeste gewone stoelen het geval is. De stoel bevordert een natuurlijke houding, geeft de gewrichten vrij spel, corrigeert eventuele onbalans en activeert zitgewoonten. Al met al combineert de InTouch volgens Dauphin de klassieke principes van dynamisch zitten met de laatste ontwikkelingen op het gebied van biomechanica.

<< October 2010 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >