'Milaan' in volle gang


'Milaan' in volle gang
16-04-2010 8:30

Bent u daar? Op uw werkplek? Of bekijkt u dit bericht vanaf een buitenlands (hotel)adres? Dat is niet geheel denkbeeldig. Momenteel vinden namelijk twee belangwekkende beurzen plaats. In Frankfurt beleeft Light + Building zijn laatste dag en in Milaan gaat de Salone del Mobile vandaag zijn derde dag in.

De beide beurzen behoren tot de absolute top van de internationale beurzen in de interieurwereld. Op Light + Building waren de afgelopen dagen de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van verlichting en gebouwautomatisering te zien. Vooral op het gebied van verlichting werd er veel nieuws getoond. Codenaam: LED. In Milaan kunt u uw vingers aflikken bij het nieuwste designmeubilair.

Als we de exposanten in Frankfurt mogen geloven, is de LED nu daadwerkelijk rijp voor de functionele verlichting van kantoorruimtes. Op tal van stands werden dergelijke oplossingen getoond. In de 'decoratieve hallen' 1.1 en 1.2 was er echter ook nog veel conventionele verlichting te zien. Vreemd is dat niet: ondanks alle hosanna-verhalen over LED moeten zelfs de grootste LED-aanhangers toegeven dat de kleurweergave het nog steeds niet haalt bij die van de gloeilamp. Het mooiste licht komt voorlopig nog altijd uit het peertje. Maar tegelijkertijd heeft het peertje (en ook halogeen) duidelijk zijn langste tijd gehad.

Ook in MIlaan staat er dezer dagen van alles te gebeuren. Op de befaamde Salone del Mobile zal menig bekend ontwerper en dito designmeubelfabrikant een nieuwe collectie tonen. Ons land is natuurlijk weer goed vertegenwoordigd. Zowel op de beurs zelf als in de binnenstad van Milaan wordt menig vaderlands ontwerp getoond. Niet alles is overigens even nieuw in Milaan. Zo liet Dutch Design-topper Maarten Baas al weten dat hij dit jaar even een pas op de plaats maakt en in MIlaan de doorontwikkelde versies van al eerder gepresenteerde ontwerpen wil laten zien. Maar daar staat tegenover dat Marcel Wanders (en vele vele anderen) in Milaan wél tal van nieuwe producten presenteert.

Al met al is er voldoende reden om de eigen werkplek weer eens te verruilen voor het uitstekend georganiseerde Frankfurt of het prettig chaotische Milaan. Dat wil zeggen: wanneer uw werkgever momenteel het financiële vlees op de botten heeft om de belachelijke hoteltarieven tijdens de beursperiode voor de rekening te nemen, natuurlijk.   

<< April 2010 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >