Nieuw product: Media:scape


Nieuw product: Media:scape
04-02-2010 9:36


Kantoorinrichter Steelcase komt met een nieuw product: Media:scape is een hoogtechnologische vergadertafel. 

"De verschuiving van vaste naar mobiele werkplekken is samen met de verschuiving naar meer samenwerking de belangrijkste ontwikkeling in het moderne kantoorleven", aldus Steelcase. "Media:scape brengt de sociale en technologische aspecten van samenwerken samen in één vergadertafel met laptopvoorzieningen, waaronder een wisselbare koppeling naar een groot scherm."


Hiermee krijgen werknemers volgens Steelcase de ruimte om zo optimaal mogelijk te presteren. "Uit het IPSOS-onderzoek van Steelcase blijkt dat kenniswerkers graag samenwerken; 53 procent van de Nederlandse kantoorwerkers werkt vaak samen met een ander en 43 procent werkt ook vaak samen in een kleine groep of team."

mediascape

Problemen oplossen, leren, kennis delen en innoveren gaat het beste wanneer er wordt samengewerkt in kleine teams die informeel met elkaar communiceren, face to face of in de klassiek ronde tafel opstelling. "Door de nieuwe manieren van werken zijn teams echter vaak niet fysiek in elkaars bijzijn. Digitalisering helpt de fysieke afstand te overbruggen."

Annemieke Garskamp, manager workplace consulting & design voor Steelcase Benelux: "Het optimaliseren van de werkomgeving is voor de meeste organisaties juist nu een uitdaging. De productiviteit en creativiteit van teams wordt tot het uiterste gedreven, de beschikbare kantooropper vlakte moet optimaal worden gebruikt en technologie en informatie moeten goed op elkaar aansluiten."

Met Media:scape worden alle deelnemers volgemns Steelcase actief betrokken bij de meeting. "Doordat iedereen gelijke mogelijkheden heeft om digitale informatie te delen en een bijdrage kan leveren wordt de vergadering ‘democratischer’. Dit heeft een productiever en creatiever groepsproces tot gevolg, in tegenstelling tot een vergadering die door één persoon wordt voorgezeten."

Een open platform verbindt deelnemers aan de vergadering door de Personal User Control Key (PUCK) die ingebouwd is in de tafel. De PUCK wordt aangesloten op de laptops van de deelnemers en met één druk op de knop van de PUCK wordt de informatie van de laptop zichtbaar op het grote scherm. Wil iemand anders de leiding overnemen dan drukt hij op de PUCK en is de informatie van zijn laptop voor iedereen zichtbaar op het scherm. "De PUCK stroomlijnt zo de manier waarop de gebruikers informatie ontsluiten, delen en controleren met snelle overgangen tussen de verschillende technologieën en deelnemers, zonder kostbare tijd te verliezen."

Er is plaats voor maximaal acht deelnemers die totaal vier beeldschermen tot hun beschikking hebben. Zij kunnen samenwerken in verschillende houdingen; zit-, sta- of loungehoogte en in een open of gesloten ruimte, aansluitend op de behoefte en organisatiecultuur.

Traditionele meeting rooms zijn met Media:scape overbodig, zodat er efficiënter met vierkante meters kan worden omgegaan. Naast Media:scape heeft Steelcase nog een aantal producten die de behoefte aan flexibiliteit en het actief deelnemen aan vergaderingen ondersteunen: FlipTop Twin Mobile Elements,4.8 four point eight, TalkTime en H. System.

Zie ook:
Vormgeven aan het nieuwe werken 
Lezing van Steelcase en OCS 
PEFC-seminars 
Duurzaamheid in het interieur
Slim nieuw product Steelcase 
C2C-filosofie vindt aanhang in Denemarken 
Verwachte omzetdaling 
Kantoorinrichter moet aan de bak 
Quintet tekent SEM-overeenkomst 
Crisis stimuleert duurzaam ondernemen

<< February 2010 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >