Soap Samas duurt voort


Soap Samas duurt voort
18-12-2009 14:17Het Zweedse Kinnarps wil het Duitse Samas overnemen. Dat meldt het Duitse tijdschrift Mensch und Büro. Samas zit al enige jaren in de hoek waar de klappen vallen. Onlangs werd bekend dat het bedrijf op de drempel van een faillissement staat.

De interesse van Kinnarps houdt verband met de ambitie van het Zweedse bedrijf. Volgens een woordvoerder zou het overgenomen Samas een belangrijke bouwsteen kunnen vormen voor de gewenste Europese groei van Kinnarps.

Op 10 december werd een intentieovereenkomst getekend tussen Kinnarps en de curator van Samas. De voorziene overeenkomst behelst onder meer de overname van de Samas-merken Martin Stoll, Drabert, MBT, Schärf en Fortschritt alsmede de verschillende productielocaties van deze merken.

Henry Jarlsson, CEO van Kinnarps, ziet grote mogelijkheden: "Dankzij de overname verwerven we productiefaciliteiten en een bedrijvennetwerk in een veelbelovende markt, die veelal georienteerd is op binnenlandse aanbieders."

Momenteel wordt Samasw GmbH geheel doorgelicht; naar alle waarschijnlijkheid zal begin 2010 de definitieve overeenkomst getekend worden.

Samas GmbH is het voormalige zusterbedrijf van Aspa in Houten (het voormalige Samas Benelux). Voor Aspa verandert er in niets door de overnameplannen. "We hebben een exclusiviteitsovereenkomst met ons voormalige Duitse zusterbedrijf", zegt Valerie Goncalves van Aspa. "Die overeenkomst blijft gewoon geldig. We zullen dus de komende jaren gewoon de producten blijven leveren van de Samas-dochters. Voor ons is het dus business as usual."

Zie ook:
Euwid verwacht sanering
Oude naam terug op de markt
Kantoorgigant zonder bedrijven 
Einde kantoorinrichter
Jarl Andersson startte bedrijf in 1942 
Standplaats Frankfurt
Kennis maken met nieuwe inrichtingsconcepten
  
 

<< December 2009 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >