VIP-bijeenkomst over IoT en gezondheid


VIP-bijeenkomst over IoT en gezondheid
07-10-2019 8:00

Op de valreep nog even een aankondiging namens de Vereniging van Inrichtingsprofessionals (VIP). De brancheorganisatie houdt morgen 8 oktober 2019 een informatiemiddag over het thema 'Internet of Things (IoT) ter bevordering van de vitaliteit van medewerkers'. Dat meldt de VIP op de eigen website.

"De afgelopen jaren stagneert de groei van de arbeidsproductiviteit", aldus een woordvoerder namens de VIP. "Technologische revoluties als de computer, mobiele telefonie, Ipads, laptops, draadloos- en cloudgestuurd werken zijn inmiddels al vele jaren gemeengoed. Meer en meer wordt de mens weer gezien als de 'driver' van verbetering en innovatie door steeds slimmer gebruik te maken van de mogelijkheden die alle moderne hulpmiddelen ons bieden."

Maar de mens loopt daarbij soms tegen zijn eigen grenzen aan. "De mens heeft last van burn-outs, bore-outs, piekert over de juiste work-life balance, denkt na over evenwichtige verdeling van huishoudelijke- en opvoedkundige taken, moet regelmatig sporten en voelt elk jaar verder toenemende druk om meer te doen in minder uren."

Is The Internet of Things een uitweg? "Hoe krijgen we de mens terug in balans? Hoe laten we hem/haar optimaal presteren zonder het gevoel te krijgen continu opgejaagd te worden? Een cruciale vraag voor onze klanten, voor onze eigen organisaties, voor onze eigen mensen en zeker ook voor onszelf." Het is volgens de VIP kortom tijd voor meer inzicht, voor een overzicht van de mogelijkheden. "Het internet heeft onze wereld (werk, gezin, vrije tijd, sociale structuur etc.) veranderd. Hoog tijd dat we internet anders gaan inzetten. We nodigen jullie uit om te luisteren, je te verbazen, te reageren, te discussiëren en inzicht te krijgen in wat vandaag kan en dus vanaf morgen gebruikt kan worden. De vier sprekers belichten het onderwerp van diverse kanten en u krijgt ruim voldoende tijd voor vragen."

Aan het woord komen onder meer 'toekomststrateeg' Peter Ros, gebouwexpert Nils Bonder en VIGO-directeur (en sponsor) Alexander van der Heijden. De aanmeldingstermijn sloot reeds op 1 oktober, maar met een mailtje naar hwsderuiter@gmail.com valt er wellicht nog wat te regelen.

inrichtingsprofessionals.nl 

 
 

Deel op Social Media<< October 2019 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >