Duurzaamheidslabel Level geactiveerd


Duurzaamheidslabel Level geactiveerd
10-04-2019 8:30

De Europese branchevereniging FEMB (European Office Furniture Federation) presenteert het duurzaamheidscertificaat Level. Alle info over het label is nu online te vinden.

Duurzaamheid is een steeds belangrijker thema in de wereld van het projectmeubilair. Niet vreemd dus dat de FEMB, de paraplu-organisatie van de Europese branchevereniging van kantoormeubelbedrijven, zich gedurende de afgelopen jaren intensief met dit onderwerp heeft beziggehouden. Resultaat is het certificaat Level.

Level is een Europese duurzaamheidscertificering voor de kantoormeubelindustrie, gebaseerd op onder meer Europese wetgeving en de vigerende principes van duurzaam inkopen. Binnen de Level-certificering is er aandacht voor aspecten als het materiaalgebruik, de gezondheid van de gebruiker, implicaties op het gebied van energie en maatschappelijke impact van meubelproductie en -verkoop.

De FEMB benadrukt dat Level een onafhankelijk certificaat is, dat wordt uitgereik op basis van testst door onafhankelijke instituten. Er is ondertussen reeds een aantal producten op de markt die het Level-certificaat mogen dragen. Het betreft producten van de aanbieders Haworth, Interstuhl en (vooral) VS.

Met de informatievoorziening via de website hoopt de FEMB het enthousiasme voor het duurzaamheidscertificaat - en daarmee het aantal gecertificeerde producten - verder aan te wakkeren. "‘Het Level-cerftificaat is geen gewone standaard voor duurzaamheid", benadrukt Roman Przybylski, voorzitter van de FEMB. "We willen afnemers en gebruikers van projectmeubilair er een richtlijn mee bieden. Hiermee ondersteunen we tegelijkertijd de fabrikanten in hun streven om duurzaam en verantwoordelijk te handelen."   


https://www.levelcertified.eu/


Deel op Social Media<< April 2019 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >