Nieuws


20-03-2020 8:00

Ook bij Wilkhahn zijn natuurlijk de nodige maatregelen genomen in verband met de uitbraak van het corona-virus.

Bij Wilkhahn Nederland gelden op dit moment de volgende voorzorgsmaatregelen:

1. Wij zijn volledig operationeel en kunnen u blijven ondersteunen waar nodig.
2. Ons kantoor is momenteel gesloten, wij werken momenteel thuis volgens de RIVM richtlijnen.
3. Persoonlijke afspraken worden t/m 6 april geannuleerd. Indien nodig nemen wij contact met u op 
 

De productie wordt nog niet beïnvloed door COVID-19. "Onze teams werken in ploegendiensten en in gescheiden zones. Op deze manier kunnen we gewoon doorgaan en worden uw bestellingen geleverd zoals gepland. De omstandigheden veranderen echter voortdurend en daarom kunnen toekomstige leveringen worden beïnvloed, wij zullen u, indien noodzakelijk, tijdig informeren."

"Als toekomstige leveringen niet kunnen worden geaccepteerd vanwege uw procedure, willen we u vragen ons zo snel mogelijk te informeren om problemen en extra kosten te voorkomen."

"Het is een vreemde tijd voor iedereen, maar we zijn er zeker van dat we er samen goed uit zullen komen. Wij blijven tot uw beschikking zoals u van ons gewend bent!"

www.wilkhahn.nl


Deel op Social Media20-03-2020 8:00

Op 27 februari 2020 presenteerde CBM de eerste resultaten van het onderzoek naar de impact van het COVID-19-virus, beter bekend als het coronavirus, op de meubelindustrie en interieurbouw in Nederland (zie dit artikel). Drie weken later blijkt bij een tweede meting dat inmiddels een groot deel van de branche negatieve gevolgen heeft en/of verwacht.

Het percentage bedrijven dat daadwerkelijk problemen ondervindt, is in drie weken opgelopen van 10 naar 43 procent. Verder steeg het percentage respondenten dat nog geen problemen heeft maar die wel verwacht van 30 naar 52 procent. Het percentage bedrijven dat geen problemen heeft en die ook niet verwacht, is gedaald van 60 naar 5 procent.
 

"De tweede meting laat zien dat de stagnatie bij de leveringen van grondstoffen, producten en halffabricaten iets zijn toegenomen in omvang, maar vooral diverser zijn geworden", aldus een CBM-woordvoerder. "Bij de tweede meting blijkt tevens dat het percentage bedrijven met leveringsproblemen iets hoger ligt dan drie weken geleden. Daarnaast geeft 1 op de 5 bedrijven aan dat zij kampen met het intrekken van opdrachten. Ruim 40 procent van de bedrijven geeft aan daar nu nog geen problemen mee te hebben maar dat wel te verwachten. Intrekken van opdrachten wordt daarmee een steeds nijpender probleem in de meubelindustrie en interieurbouw. Ondernemers geven aan nu nog wel werk voorhanden te hebben, maar over enkele weken niet meer."
 

Bedrijven ervaren volgens CBM op dit moment nog geen grote transportproblemen, maar zij verwachten die wel de komende weken. "Zeker wanneer steeds meer landen de grenzen gaan sluiten. Ondernemers gaan pas uitwijken naar alternatieve leveranciers wanneer dat echt noodzakelijk is. Daarbij proberen ze vooral leveranciers te vinden dichter bij huis.
Ondernemers hebben op dit moment nog weinig juridische problemen, door het niet kunnen voldoen aan de leveringsverplichtingen. Een kwart van de bedrijven verwacht wel dat die problemen binnenkort gaan komen. Zij spreken daarbij de verwachting dat zij die problemen in goed onderling overleg met de betrokkenen kunnen oplossen."
 

Slotconclusie van deze online enquête is dat in drie weken tijd het uitbreken van het coronavirus vrijwel de gehele meubelindustrie en interieurbouw in zijn greep heeft. "Steeds meer bedrijven hebben problemen of verwachten die op de korte termijn. De beschikbaarheid van noodzakelijke grondstoffen, materialen en producten wordt problematischer, en zal de productie belemmeren. Daarnaast vrezen steeds meer ondernemers dat orders en opdrachten wegvallen en dat de omzetten dalen. Door het wegvallen van werk zal ook de werkgelegenheid in de meubelindustrie en interieurbouw op de korte termijn afnemen. Ruim de helft van de ondernemers verwacht daarom ook gebruik te zullen maken van de nieuwe regeling rond werktijdverkorting en de andere voorstellen uit het pakket van noodmaatregelen, dat de regering recent naar buiten gebracht heeft."

Download hier de volledige tekst van het onderzoek inclusief grafieken: 2e Impactmeeting Corona-virus – CBM onderzoek 19-03-20

20-03-2020 13:40

Design District 2020 gaat niet door. Als gevolg van de corona-crisis acht de organisatie het niet verstandig om de beurs in de Van Nelle Fabriek dit jaar te houden.

"De afgelopen weken hadden we de hoop dat begin juni de situatie in Nederland rondom de uitbraak van het Coronavirus weer beurswaardig zou zijn, maar helaas ziet dat er niet naar uit. Daarom hebben we besloten Design District 2020 op 3-4-5 juni niet door te laten gaan."

"We verwachten dat de maatregelen van de overheid na 6 april niet zomaar allemaal opgeheven zijn, en dat het bij elkaar brengen van duizenden bezoekers de komende maanden nog niet verantwoord is. Alle deelnemers en leveranciers zijn inmiddels geïnformeerd, en gelukkig is er veel begrip en steun voor de lastige en teleurstellende beslissing om Design District naar volgend jaar te verplaatsen."
 
De eerstvolgende editie van de beurs zal nu plaatsvinden in 2021. "Alle gemaakte plannen schuiven we door naar volgend jaar, en dan maken we er begin juni 2021 samen met de deelnemers een feestelijk weerzien van! We hopen jullie allemaal dan weer in goede gezondheid te zien."

www.designdistrict.nl


Deel op Social Media<< March 2020 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >