Nieuws


27-01-2020 8:30

De zwaartekracht gebiedt dat een bureau poten heeft. Toch? Mispoes, dachten de initiatiefnemers van het product Nolex. Je kunt een bureaublad ook aan het plafond hangen.

Het concept werd bedacht door Philipp Overath, Maciej Walasek en Florian von Heißen, studenten aan de Technische Universiteit in het Duitse Darmstadt. Zij vermarkten het idee onder de bedrijfsnaam Floating Office.

Het bijzondere aan Nolex is niet alleen dat het bureaublad aan het plafond hangt, maar vooral ook dat het met de smartphone eenvoudig 'opgetakeld' kan worden aan het plafond. Op die manier wordt het probleem van ruimtegebrek van de eigentijdse thuiswerker opgelost, zo stellen de bedenkers.

www.floating-office.info

 


 


Deel op Social Media27-01-2020 9:00

De najaarsgroep 2019 van de Basiscursus Inrichtingskunde (BIK) van Office Academy telde dit keer twaalf deelnemers. Van hen deden er afgelopen vrijdag 24 januari 2020 acht examen. Alle acht slaagden, en de meesten met ‘vlag en wimpel’.
 

De twaalf deelnemers leerden afgelopen half jaar in zes dagen op verschillende locaties in het land de grondbeginselen van een goede hedendaagse kantoorinrichting. Naast de theorielessen geven de diverse locaties ook een inkijkje waaraan een hedendaags kantoor of de inrichting van een kantoor moet voldoen.

De geslaagden van 24 januari zijn, staand, van links naar rechts: Conny Puper (RDW), Martine de Buck (Vepa), Michael van der Kwast (Boerhof Projectinrichters), Pim Pronk (Erasmus MC) en Ronald Visser (Interstuhl). Gehurkt, van links naar rechts: Marc Brinks en Riejander Deen (beide Drentea) en Lenard Alfing (Boerhof Projectinrichters).
 

"We zijn benieuwd wie van hen we binnenkort terugzien voor de vervolgopleiding van de BIK, de Hogere Opleiding Huisvestingskunde (HHK)", aldus een woordvoerder van het opleidingsinstituut.
 

De Basiscursus Inrichtingskunde is een van de meerdaagse opleidingen van de Office Academy. Deze opleiding wordt tweemaal per jaar gegeven (voorjaar en najaar). In de voorjaarsgroep, die woensdag 11 maart van start gaat, is nog plaats.

www.officeacademy.nl


Deel op Social Media<< January 2020 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >