Nieuws


19-02-2020 8:30

Na een uitgebreide marktoriëntatie is Gispen geselecteerd als leverancier voor de inrichting van het nieuwe hoofdkantoor van Canon Production Printing in Venlo. In mei 2020 verhuizen alle medewerkers naar de nieuwe locatie. Gispen verzorgt al het losse meubilair; van de werk- en vergaderplekken tot auditorium, boardroom en buitenruimte.

Het gaat daarbij om deels nieuwe producten, deels bestaand meubilair dat Gispen revitaliseert – duurzaamheid was een belangrijk criterium voor Canon. Eind 2019 tekenden Canon Production Printing en Gispen de samenwerkingsovereenkomst. In mei 2020 zal het eindresultaat te bewonderen zijn: dan is het nieuwe hoofdkantoor in Venlo klaar én duurzaam ingericht. Het nieuwe pand, een open en transparant vierkant gebouw met zeven verdiepingen, is ontworpen door architectenbureau Broekbakema en ligt middenin het groen.
 

De realisatie van het nieuwe interieur is op dit moment volledig voorbereid. "Er is een hele goede samenwerking ontstaan tussen Gispen, Canon, Brink Management/Advies en M+R Interior Architecture", aldus Gispen in een toelichting op het project. 

Er was sprake van een concrete eisenlijst van de opdrachtgever. Egbert Bos, accountmanager bij Gispen: "De duurzame inrichting die Canon voor ogen heeft, sluit mooi aan bij de groene omgeving van het nieuwe hoofdkantoor. We kijken naar hergebruik en revitalisatie van het bestaande meubilair en combineren dat met nieuwe, duurzaam ontworpen Gispen producten. Duurzaamheid is namelijk niet alleen voor ons maar ook voor Canon heel belangrijk. Al in de uitvraag had Canon een zeer concrete en heldere lijst met eisen op dat gebied."

Eric Knorr, Facility Accountmanager en locatiemanagement HQ Venlo: "Natuurlijk is het kostenaspect belangrijk. Maar wij hechten er ook veel waarde aan dat onze inrichtingspartner onze visie op sustainability en duurzaamheid deelt. Hoe circulair denken en werken ze én kunnen ze concrete bewijslast daarvan leveren? Dat gaat van duurzaam hout gebruiken en eisen aan textielgebruik tot aantoonbaar werken met gerecyclede materialen en eenvoudig kunnen scheiden van materialen. Gispen kon al onze eisen onderbouwen. Inclusief de bijbehorende certificeringen."

Gispen levert al het losse meubilair voor het nieuwe hoofdkantoor en verzorgt het kabelmanagement voor de werkplekken en vergaderopstellingen. Alle werkplekken zijn zit-sta; vitaal werken heeft de aandacht. Naast circa vierhonderd nieuwe bureaustoelen revitaliseert Gispen tweehonderd bestaande bureaustoelen. Voor de overlegruimtes krijgen circa vijftig vergadertafels een upgrade, zodat deze opnieuw ingezet kunnen worden. Daarnaast gaat Gispen honderd bestaande Ahrend 320-vergaderstoelen volledig revitaliseren.

Egbert Bos: "De stoelen krijgen een nieuwe poedercoating en we voorzien de zitting en rugleuning van een nieuwe stoffering. Ook heel mooi om te mogen doen: Gispen gaat vijftien Cassina Utrecht-fauteuils herstofferen. Deze designklassiekers had Canon al in huis en worden straks verdeeld over de verschillende etages."

Kenmerkend in het nieuwe gebouwontwerp zijn de Green Plaza’s: groene binnenpleinen van twee etages hoog, waar medewerkers elkaar kunnen ontmoeten voor (informeel) overleg. Hier wordt meubilair uit de bestaande kantines hergebruikt in combinatie met nieuw meubilair van Gispen. Eric Knorr: "Gispen denkt goed mee met onze binnenhuisarchitect. En heeft bovendien goede suggesties over slim hergebruik van meubilair; wat is nog toepasbaar, wat komt waar én hoe creëren we eenheid? Daar vind ik Gispen heel sterk in. Ook bij wijzigingen, want die zijn er al geweest, zijn we continu constructief met elkaar in gesprek. Ik kijk al verheugd uit naar het vervolg van de samenwerking."

www.gispen.com


Deel op Social Media19-02-2020 10:00

PSO Nederland heeft aan Koninklijke Ahrend het PSO 30+ certificaat toegekend; de hoogst haalbare certificering op het gebied van sociaal ondernemen. Koninklijke Ahrend is hiermee de eerste grote industriële organisatie die dit certificaat behaalt en is daarmee uniek in de branche voor projectinrichting.

De PSO meet in welke mate organisaties werkgelegenheid bieden aan kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt. Dit betekent dat meer dan 30 procent van het totale personeelsbestand van dochterondernemingen Ahrend Nederland, Gispen Nederland en Presikhaaf Schoolmeubelen bestaat uit medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Aan hen wordt gepast werk en begeleiding geboden. 

Op woensdag 11 maart reikt John Berends, commissaris van de Koning in Gelderland, officieel het PSO 30+ certificaat uit aan Koninklijke Ahrend. De uitreiking zal plaatsvinden in deproductielocatie in Arnhem.

www.ahrend.com


Deel op Social Media19-02-2020 13:30

Even een bericht over onszelf. Er is een belangrijke verandering in het team van Inside Information. Sinds deze week is John Kamp niet langer werkzaam bij ons vaktijdschrift. John Kamp was gedurende de afgelopen jaren als extern salesmedewerker verbonden aan Inside Information en verantwoordelijk voor de advertentieacquisitie. De komende periode zal uitgever Ton Brands zijn taken overnemen.

www.insideinformation.nl


Deel op Social Media<< May 2019 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >