Nieuws


02-12-2019 9:00

De prijzenregen houdt nog even aan. Ook Palmberg is gelauwerd met een German Design Award. De prijs voor de Noord-Duitse fabrikant is niet helemaal een verrassing: Palmberg is een 'usual suspect': Het bedrijf valt regelmatig in de prijzen.

De German Design Award is in de wacht gesleept voor de DISC, een opvallend ogend en makkelijk verrijdbaar akoestisch wandsysteem. De DISC kreeg de prijs in de categorie 'Excellent Product Design - Office Furniture'.

www.palmberg.de

 


Deel op Social Media02-12-2019 9:00

Geen klein bier. Zo zou je een recente herinrichtingsoperatie door Gispen kunnen omschrijven. De inrichter realiseerde een nieuw interieur voor Swinkels Family Brewers, bekend van de brouwerijen van onder meer Bavaria, La Trappe en Palm.

Een nieuwe company identity was de directe aanleiding voor de herinrichting van het hoofdkantoor van Swinkels Family Brewers. Al in 2004 verzorgde Gispen de inrichting van dit speelse, driehoekige pand. "15 Jaar laten vertaalden we de nieuwe merkidentiteit naar een deels nieuw, deels slim hergebruikt interieur dat bovendien flexibeler inzetbaar is", aldus een woordvoerder. "Want naast het aantal biermerken dat Swinkels Family Brewers biedt, is ook het aantal medewerkers in de tussentijd gegroeid."

Het hoofdkantoor van Swinkels Family Brewers bevindt zich in Lieshout. Via een loopbrug is het pand verbonden met de brouwerijen en mouterijen op het bedrijfsterrein. HR, Finance en IT tot Inkoop, Sales, Communicatie, Innovatie en het Facilities & Bouwbureau; zij hebben allemaal plek binnen het hoofdkantoor. Fabiènne van Thiel-Swinkels, Head of Facilities & Construction: "In totaal werken hier circa 250 medewerkers, zowel op vaste als flexibele werkplekken. Daarnaast vliegen regelmatig collega’s in uit onze andere vestigingen in België, Ethiopië en bijvoorbeeld Frankrijk."

Al in het oorspronkelijke ontwerp nodigde het gebouw uit om elkaar te ontmoeten, bijvoorbeeld aan de bar in het centrale, open atrium. De kleurstellingen in het gebouw voldeden echter niet meer aan de nieuwe merkidentiteit van de holding. Van Thiel-Swinkels: "Voorheen was alles met name blauw geënt – ‘Bavariablauw’ – maar de laatste jaren hebben we veel merken aan ons bierportfolio toegevoegd. Daarnaast is het pand ooit ontworpen voor 180 medewerkers; nu zijn dat er 250 à 260. Het werd steeds voller – dat doet iets met de sfeer en werkbeleving."

Business Manager Danon van der Hoeven van Gispen was van A tot Z betrokken bij de herinrichting: "Gispen heeft een voorstel gedaan voor de kleuren, materialen én toe te passen producten binnen het vernieuwde interieur", legt ze uit. "We hebben meubilair geleverd voor het bedrijfsrestaurant (atrium) en diverse ontmoetingsruimtes op de eerste verdieping. Door in het bedrijfsrestaurant verschillende manieren van zitten te bieden, is deze ruimte multifunctioneel geworden. Medewerkers gaan er bijvoorbeeld ook graag naartoe om samen te overleggen. Voor een aantal vergader- en spreekkamers hebben we bestaande vergaderstoelen van Kusch+Co, die nog uitstekend inzetbaar waren, opnieuw gestoffeerd om aan de merkuitstraling te voldoen."

"Ook dachten we mee over een betere akoestiek en plekken voor een afgezonderd overleg in de kantoortuinen. Daar staan nu MultiLounge banken met een hoge rug die zowel een akoestische werking hebben als privacy garanderen. Ronde, gerstgele Gispen Asido poefjes in de verschillende ruimtes zijn een kleine knipoog naar een glaasje bier. Verder komt de Gispen Dukdalf tafel op diverse plekken terug, zowel de hoge statafel als de bijzettafel."

Het project is zoveel mogelijk circulair ingericht. Fabiènne: "Circulair ondernemen is belangrijk voor ons. We kiezen wereldwijd voor duurzaam bouwen en brouwen, streven naar energie- en waterneutrale brouwerijen en we hergebruiken ons afval en reststoffen steeds meer en hoogwaardiger. Met die circulaire blik hebben we ook naar ons meubilair gekeken. Alle vleugels met werkplekken zijn uniform ingericht: elke vleugel heeft vier blokken met werkplekken en daarnaast een aantal aanland- en overlegplekken met treinbanken of hoge tafels met barkrukken. Op de werkplekken hebben we bestaande bureaus opnieuw ingezet. In het bedrijfsrestaurant hebben we bestaande tafels hergebruikt maar wél van een andere look voorzien, door de onderstellen zwart te laten lakken. Voor het bedrijfsrestaurant leverde Gispen nieuwe stoelen; de oude stoelen gebruiken we nu in de kantines van de diverse brouwerijen. Circa 50 voorheen blauwe stoelen in de directiekamers heeft Gispen van nieuwe stoffering voorzien."

www.gispen.nl


Deel op Social Media02-12-2019 13:30

Bureaustoelfabrikant Flokk neemt de Amerikaanse fabrikant 9to5 Seating over. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

Met de overname wil de Scandinavische bedrijvengroep zijn positie in de VS verstevigen.De dagelijkse leiding van 9to5 Seating blijft in handen van CEO Dara Mir, die een minderheidsaandeel in het bedrijf behoudt.

Bij 9to5 Seating werken ongeveer driehonderd mensen. De onderneming ontwikkelt en produceert - en Los Angeles en in China - bureaustoelen en loungeoplossingen. Het bedrijf verdeelt de producten via een dealernetwerk dat momenteel een duizendtal partners omvat.

Voor Flokk is het bepaald niet de eerste overname. Vorig jaar verwierf het bedrijvenconglomeraat bijvoorbeeld de Poolse fabrikant Profim, en een jaar eerder werden reeds Giroflex en Offecct aan de stal toegevoegd. In het boekjaar 2018 boekte de groep een totaalomzet van rond de 300 miljoen euro.

 

www.flokk.com


Deel op Social Media<< December 2019 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >