Nieuws


30-10-2019 8:00

De nieuwste zitinnovatie van aeris, de bewegende designstoel numo, ontvangt de Benelux Office Products Award 2019 in de categorie Office Interior. De onderscheiding werd op 10 oktober 2019 in het kader van de Benelux Office Night in de Recidence Rhenen in Nederland uitgereikt.

De geslaagde combinatie van tijdloos design en een nieuwe bewegingsmechaniek overtuigde de jury, die bestond uit consumenten, de vakpers en kantoorexperts. "De onderscheiding met de Benelux Office Products Awards bewijst ons eens te meer dat functie en hoogwaardig design elkaar uitstekend kunnen aanvullen. De numo is een eyecatcher en feel-good place in één, op kantoor evenzeer als thuis. Met de flexibiliteit en de vele individuele vormgevingsmogelijkheden van de stoel lijken wij een gevoelige plek te hebben geraakt", benadrukt Dietlind Walger-Hutter, hoofd productontwikkeling bij aeris. 

 

www.aeris.de


Deel op Social Media30-10-2019 8:00

Stokt de Duitse economie? Op het eerste gezicht wijzen de laatste cijfers van de Duitse branchevereniging van fabrikanten van kantoormeubilair (IBA) daar niet op. Over het eerste half jaar van 2019 noteert de vereniging met een omzet van 1,2 miljard euro een stijging van 2,7 procent ten opzichte van de eerste helft van het vorige boekjaar.

Er zit echter wel een addertje onder het gras. Want op het gebied van export - traditioneel een van dé motoren van de Duitse economie - gaat het een tandje minder. Na de significante groei van de export in 2018 (met maar liefst 5,9 procent), moest over het eerste halfjaar van 2019 een terugval van 4,8 procent ten opzichte van het eerste halfjaar van 2018 genoteerd worden.
 

Ook kijkend naar de iets langere termijn is het niet alles goud wat er blinkt. In 2013 bedroeg het exportaandeel van Duitse kantoormeubelfabrikanten nog 30,7 procent. Momenteel blijft de teller steken op 26,2 procent. Als reden wordt onder meer de onzekere internationale politieke situatie aangevoerd.

 

Volgens de branchevereniging blijft er in de toekomst behoefte aan kantoormeubilair en aanverwante producten. "Bijna 60 procent van de werknemers in Duitsland brengt minstens de helft van de werktijd door op het kantoor, en de tendens is stijgend", zegt Hendrik Hund, Vooorzitter van de IBA. 
 

https://iba.online


Deel op Social Media30-10-2019 8:30

Het product Capsule van casala is op de shortlist geplaatst voor een German Design Award 2020 in de categorie ‘Excellent Product Design’ voor ‘Office Furniture’. Casala en ontwerper Kateryna Sokolova vinden het een grote eer om tot de genomineerden voor deze prestigieuze prijs te behoren.

De winnaars worden 22 november bekend gemaakt. De German Design Awards worden uitgereikt tijdens de Ambiente fair in Frankfurt am Main op 7 februari 2020.

Designer Kateryna Sokolova heeft de Capsule ontworpen om een stijlvolle oplossing te bieden voor de toenemende behoefte aan concentratie en privacy in grote kantooromgevingen. "De vorm en functie van Capsule is geïnspireerd op een cocon, welke garant staat voor geborgenheid, comfort en vernieuwing", aldus een woordvoerder. "In grote en drukke ruimtes is Capsule een object dat privacy creëert zonder volledig afgesloten te zijn van de omgeving. Hierdoor is het mogelijk om ongestoord te kunnen telefoneren, lezen, werken en relaxen."

Bijkomend voordeel is dat Capsule omgevingsgeluid absorbeert door de stoffering aan de binnen- en buitenzijde. "Duostoffering maakt de veelzijdigheid in uitvoering vrijwel oneindig en hierdoor is Capsule in te passen in ieder interieur."

Capsule viel al eerder in de prijzen. Het product heeft in 2018 de FX International Interior Design Award ‘Product of the Year’ gewonnen.


www.casala.com


Deel op Social Media<< October 2019 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >