Nieuws


14-10-2019 8:00

Dit jaar is het precies 20 jaar geleden dat Niels Diffrient’s Freedom chair door Humanscale werd gelanceerd. Freedom was een baanbrekend ontwerp en bracht een revolutie teweeg in de kantoorinrichtersbranche met de allereerste zelf-instelbare bureaustoel. De stoel wordt geroemd om zijn eenvoud, functionaliteit en tijdloos design.
 

"De in 1999 geïntroduceerde Freedom was de eerste stoel die de traditionele knoppen en hendels verwijderde en deze verving door de wetten van de fysica", aldus een woordvoerder. "Het resultaat was een uit zichzelf-instelbare automatische zit, waarvoor geen verdere uitleg of zitinstructie nodig is. Diffrient heeft de moderne bureaustoel effectief opnieuw uitgevonden en de manier waarop mensen zitten veranderd."


Robert King, CEO en oprichter van Humanscale zegt: "Niels deelde onze overtuiging dat vorm voortkomt uit functie en creëerde daarom iets dat eerlijk, tijdloos en even relevant is in New York als in Helsinki of Singapore. Interessanter is misschien nog wel dat het zelfinstellingsmechanisme steeds relevanter wordt in de huidige werkomgeving. Nu, 20 jaar later, hebben de grote meubelbedrijven eindelijk de zelfinstelbare stoelen op de markt gebracht, die beweren dat het de toekomst van het zitten is. Bewijs van de vooruitziende blik van Niels." 

www.humanscale.com


Deel op Social Media14-10-2019 8:30

Eind oktober 2019 beëindigt Carl-Christoph Held zijn werkzaamheden als directievoorzitter van de firma König + Neurath en verlaat hij op eigen verzoek het bedrijf. De directievoorzitter heeft besloten zijn carrière buiten de kantoorinrichtingsbranche voort te zetten en zal het bedrijf daarom in goede verstandhouding per 31 oktober 2019 verlaten.

De raad van commissarissen heeft met wederzijdse instemming het verzoek van Held inzake de voortijdige contractbeëindiging ingewilligd. "Beide partijen hechten eraan te benadrukken dat de op vertrouwen gebaseerde en constructieve samenwerking – zowel die van de raad van commissarissen met Held alsook die binnen de directie – de basis voor de succesvolle ontwikkeling van het bedrijf was en is", aldus een woordvoerder.

Carl-Christoph Held nam in april 2011 het directievoorzitterschap op zich en heeft samen met zijn collega’s en het personeel het bedrijf positief verder ontwikkeld, in de afgelopen jaren de marktpositie verbeterd en omzet- en winststijgingen kunnen behalen. Zelf zegt hij: “Ik ben de raad van commissarissen zeer erkentelijk voor het in mij gestelde vertrouwen en de mij toebedeelde verantwoordelijkheden op verschillende gebieden binnen het bedrijf in de afgelopen 8 jaar. Samen doelstellingen bereiken is de kracht van het bedrijf. Toch wil ik nu beroepsmatig een andere weg inslaan en wens het bedrijf het allerbeste. Mijn dank betreft vooral het vertrouwen van mijn collega’s, het personeel en vanzelfsprekend onze klanten.”
 

Voorzitter van de raad van commissarissen Otmar Stein over het terugtreden van Held: "Dit is een persoonlijke beslissing van de heer Held, die wij betreuren. Wij zeggen hem dank voor de zeer succesvolle samenwerking in de afgelopen 8 jaar en wensen hem zowel zakelijk als persoonlijk veel succes en alle goeds voor de toekomst.”


Tot de komst van een nieuwe directievoorzitter, met Verkoop en Marketing in zijn portefeuille, zal Dirk Offermanns op directieniveau tijdelijk de verantwoordelijkheid voor de nationale verkoop en de key-account business op zich nemen. In de geest van de traditie van het familiebedrijf zal Ludwig König, kleinzoon van de onlangs overleden Egon König, en sinds oktober werkzaam 2015 in het bedrijf, vanaf januari 2020 als algemeen verkoopmanager Duitsland voor alle afdelingen leiding geven aan de gehele binnenlandse verkoop. König, sinds maart 2019 procuratiehouder, geeft al enkele jaren met succes leiding aan de afdeling zitmeubilair en is erin geslaagd het marktaandeel verder uit te breiden.

https://www.koenig-neurath.com/nl/


Deel op Social Media<< October 2019 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >