Nieuws


02-10-2019 13:30

Een thuisgevoel op het werk. Dat is het idee achter een spectaculair nieuw gebouw van Schaffenburg Office Furniture. Het komt pal langs de A16 te staan in Zwijndrecht en valt voor automobilisten niet te missen.

“Nu we zelf een nieuw gebouw neerzetten van 4.500 vierkante meter showroom, kantoor en  logistiek moet het thuisgevoel er natuurlijk ook in,” zegt Marieke Wijnbergen. De bedrijfsfilosofie #ThuisOpJeWerk is bedoeld om gemakkelijk, slim en meer gedreven te kunnen werken. Wijnbergen: “Dat gaat veel verder dan een lampje en een krantje. Zo hebben we geen wachtruimte voor klanten en dealers. Er is wel een bar met kantine waar je je gang kunt gaan. Pak zelf maar wat uit de koelkast. De werkplekken zijn huiselijk en rustig met bijvoorbeeld akoestische demping. Het magazijn – vaak een donkere hal – zal veel daglicht krijgen met flinke raampartijen, net als thuis."

Het ontwerp van Heembouw Architecten (‘voor plekken waar mensen willen zijn’) oogt open, met als eyecatcher een glazen tussenverdieping waardoor de etages erboven lijken te zweven. Het gebouw krijgt geen aardgas, maar duurzame warmtepompen. 

Schaffenburg is een Nederlandse, producerende groothandel van kantoormeubilair met een omvangrijk dealernetwerk. Het bedrijf is groot geworden met een enorme eigen voorraad voor  snelle levering. Bovendien monteert het bedrijf de meubels van tevoren, dus niet op de werkvloer. "Dat scheelt zeer veel oponthoud bij de gebruiker." Het transport van reeds in elkaar gezette meubels vereist wel een efficiënte aanpak. Het magazijn achter de kantoortoren krijgt daarom verdiepte loading docks, zodat de laadruimte van iedere vrachtwagen gelijk komt met de magazijnvloer. 

Schaffenburg Office Furniture is in 1997 opgestart door Reinier Wijnbergen. In 2018 heeft hij het overgedragen aan zijn kinderen en samen met de ruim vijftig collega’s kijken zij uit naar de nieuwbouw.

www.schaffenburg.nl


Deel op Social Media




<< October 2019 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031





Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >